Sanatçı Baykam’dan anlamlı destek...

Gazetemiz yazarı, sanatçı Bedri Baykam, Cumhuriyet’e destek amacıyla “İzmir’de Nümayiş” ve “Keriman Halis Dünya Kraliçesi intihap edildi” adlı iki tablosunu gazetemizde sergilenmek üzere hediye etti.

Yayınlanma: 23.12.2018 - 22:12
Abone Ol google-news

 

Birinci eser, “İzmir’de Nümayiş” (133 x 182 cm.) sanatçı Baykam’ın 1994’de Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan “Kuvayı Milliye” sergisinde yer alan eser, Atatürk’ün 1930 yılında, demokrasiye geçmek için CHP’ye karşı muhalefet partisi olarak varlığını desteklediği “Serbest Fırka”nın kuruluşunu takip eden süreçte İzmir’de başlayan kanlı olaylarla bu önemli çıkışın nasıl kesintiye uğradığı dönemi anımsatıyor. Bu çalışma, Cumhuriyet gazetesinde yer alan bu konudaki haberin üzerine Baykam’ın 1994 tarihli Fotopentürü.

İkinci eser, “Keriman Halis Dünya Kraliçesi intihap edildi” (70x100 cm.) 1994 Kuvayı Milliye serisinden Türk kadınını ön plana çıkaran devrimlerin dünyaya sunduğu yeni imaj çerçevesinde, Keriman Halis’in Dünya Güzeli seçilişi yine Cumhuriyet’in ilgili haberi üzerinden konu olarak ele alınıyor. Türk kadınının dünyaya açılışını simgeleyen bu çalışma da aynı Kuvayı Milliye serisinden, 1994 yılından.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler