Sanatta bu hafta

Sanatta bu hafta neler var? Sizler için derledik...

Yayınlanma: 10.05.2021 - 04:00
Sanatta bu hafta
Abone Ol google-news

SAVAŞIN KADIN KAHRAMANLARI MACAR KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Macar Kültür Merkezi, 1. Dünya Savaşı zamanında erkeklerin savaştığı esnada kadınların yaptığı “kahramanlıkları” bir sergide bir araya getiriyor. Kadınların Macaristan’da hayata geçirdiği faaliyetlerin yanında Türkiye’deki çalışmalarına da yer veren sergi 18 Nisan – 28 Mayıs tarihleri arasında gezilebilecek.

‘SEVDA BİR ATEŞ BULDU SENDE’

İş Sanat’ın, Edip Cansever’in eserlerinin yer aldığı “Sevda Bir Ateş Buldu Sende” başlıklı şiir dinletisi ile sezonu tamamlıyor. İmgelerin şairi Cansever’in “Sonrası Kalır”, “Eylülün Sesiyle”, “Kirli Ağustos” ve “Yerçekimli Karanfil” şiirlerinin de seslendirildiği dinletinin ilk gösterimi İş Sanat’ın YouTube kanalında ve internet site­sinde 10 Mayıs’ta saat 20.30’da yapılacak. 

Atilla Birkiye’nin hazırladığı, müzik yönetmenliğini Serdar Yalçın’ın üstlendiği, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyarladığı dinletide şiirler, Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek tarafından seslendiriliyor.

İş Sanat’ın pandemi sebebiyle çevrimiçi sürdürdüğü 21. sezonunda yayımladığı Nâzım Hikmet - Bir Tren Kalkar Haydarpaşa Garı’ndan, Gülten Akın - Kestim Kara Saçlarımı, Cahit Sıtkı Tarancı - Düşten Güzel başlıklı şiir dinletileri ile Sait Faik Abasıyanık - Her Şey İnsanı Sevmekle Başlar, Hal­dun Taner - İnsan Sadece Bir Araç başlıklı hikâye dinletileri ücretsiz izlenebilecek. 

‘VERONİKA’NIN DÜNYASI’...

Ayçe Abana’nın yazdığı ve yönettiği “Veronika’nın Dünyası” oyunu, online olarak 10 Mayıs saat 20.30’dan 11 Mayıs 23.59’a kadar seyredix üzerinden izleyicisiyle buluşuyor.

Oyun, hayatta olmanın yaşama değerini oluşturmadığına karar veren Veronika’nın on günlük öyküsüdür. Yaşamın hüznü ve mutluluğu üzerine girişilen bir sorgulama... Normalin ve normalleşmenin süreci... 

Oyunda, Ayçe Abana, Ömer Varol, Gülden Güney, Igor Onur Yıldız, Berk Emili, Elçin Akyüz, Gözde Dalan, Başak Erk, Uğur Ercan, Ahmet Yıldız rol alıyor.

‘HOŞGELDİN BOYACI’ ONLİNE 

Donald Churchill’in yazdığı, Arif Akkaya’nın yönettiği ve Füsun Günersel’in dilimize çevirdiği “Hoşgeldin Boyacı” online 15 Mayıs saat 20.30’dan, 16 Mayıs saat 23.59’a kadar seyredix üzerinden izlenebilir.

Oyunda, Berna Laçin, Erdal Özyağcılar ve Gözde Çetiner rol alıyor.

Oyun konusu kısaca şöyle; Walter, hayatı boyunca aktör olma hayalleri kurarken para kazanmak adına boyacılığa başlamıştır. Bir gün bir evi boyarken birden Marcia ile karşılaşır, üzerine kapı çalınır; gelen kocası tarafından aldatılan Jane’dir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler