Seçim bürosuna ‘Hırsız var’ yazanı bulmak için DNA testi

Eskişehir’de AKP seçim bürosuna yazılan “Hırsız Var” yazısı ile ilgili ifadesi alınıp serbest bırakılan üniversite öğrencilerinden, savcılığın talimatıyla kan örneği alındı. Öğrencilerin avukatı, yaşanan durumun basit bir yazı yazmanın kriminal bir vakaya dönüştürülmesinin bir ilk olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 25.04.2014 - 09:15
Abone Ol google-news

Eskişehir’de 28 Şubat 2014’te yazılama olayıyla ilgili çevrede araştırma yapan polisler elektrikli bisikletle gitmekte olan Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Barış Erdinç Bilecen ile ev arkadaşı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Can Dirlik’i gözaltına aldı.

İki genç, sorgularının ardından serbest bırakıldı. Bir süre sonra Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, cumhuriyet savcılığına gönderdiği fezlekede sprey boya kutusunun üzerindeki kan izlerinin 2 şüpheliye ait olup olmadığının belirlenmesi için DNA testi yapılması talebinde bulundu. Savcılık talebiyle 18 Nisan tarihinde iki öğrencinin kan örnekleri alındı. Eskişehir Barosu avukatlarından Aykut Altınok, “Bu olayın cezası en fazla Kabahatler Kanunu’na göre para cezası kesmek ve mağdur olarak geçen kişinin zararını tazmin etmektir. Yazılamanın kriminal bir vakaya dönüştürülmesi olayıyla ilk kez karşılaşıyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler