Seçimdeki soru işaretleri

AKP, 5 ayda 5 milyon oyunu artırarak 7 Haziran'da kaybettiği tek başına iktidar koltuğunu geri aldı. Ancak seçim akşamı YSK'nin 7 Haziran'daki İstanbul verilerini kapatması, rakamların birbirini tutmaması kafa karışıklığı yarattı. İşte soru işareti yaratan o tutanaklar...

Yayınlanma: 02.11.2015 - 15:58
Abone Ol google-news

Sandık başında gece yarılarına kadar nöbette bekleyenler bu kadar usulsüzlük iddiası ortada dolaşırkan muhalefet partilerinin bunları araştırmadan, sonuçları olduğu gibi kabul etmesine tepki gösterdiler.

"Muhalefet partileri 1 oy için bile olsa,  bu yolsuzluk iddialarını araştırmalı" dediler ve kendi tutanaklarını sosyal medyada yayınlamaya başladılar. Tutanaklardaki birçok tutarsızlık göze çarpıyor. Bazı tutanaklarda AKP'nin oy hanesine toplam seçmenden bile daha fazla oy yazıldığı görülüyor.

 

 

Bazı tutanaklarda ise CHP'nin kalesi sayılan illerde bile hanesine sıfır oy yazıldığı görülüyor. Bu illerden biri İzmir. İzmir Karabağlar'da CHP'nin aldığı oy sayısı sıfır görnüyor.

 

YSK sistemi bu tweet'lerden sonra mı kapattı?

1 Kasım seçimlerinde oy sayımı sürerken, YSK'nın seçim takip sistemini kapatmasıyla ilgili çok ciddi bir iddia ortaya atıldı. Twitter üzerinden İstanbul'un bazı ilçelerindeki seçmen sayısı ile ilgili rakamlar paylaşan bir kullanıcı, sayının normalin üzerinde arttığını vurgulamasının ardından YSK'nın seçim takip sistemini kapattığı iddia edildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler