'Şehit ailesine ziyaret' cezası iptal edildi

Galatasaray Üniversitesi İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi Dr. Gülsün Güvenli’ye verilen şehit ailesine taziye cezası, mahkeme tarafından iptal edildi.

Yayınlanma: 21.02.2019 - 15:34
Abone Ol google-news

Galatasaray Üniversitesi İletişim Bilimleri Ana Bilim Dalı’nda öğretim üyesi Dr. Gülsün Güvenli’ye verilen şehit ailesine başsağlığı- taziye cezası, mahkeme tarafından iptal edildi. Güvenli’ye başka herhangi bir yükümlülük verilmesine yer olmadığına karar verildi. 

<haber-dikey:1250994,1244982>

Güvenli, Barış bildirisi davasında İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 15 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. Hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Mahkeme tartışmalı bir karara daha imza atmıştı. Hakkari’de 15 Ağustos 2015’te şehit olan komiser Ahmet Çamur’un yargıç eşi Gökçen Çamur’u ziyaret ‘yükümlülüğü’ vermişti. Güvenli, “Bu yükümlülük benim için zül değil, ceza değil. Ama ailenin tarafından düşünmeye çalışıyorum. Hisleri ne olacak? Ben yine gideyim o aileyi ziyarete ama ille de bir yükümlülük vermek istiyorlarsa başka tür yükümlülük versinler. Bunu ben kendi isteğimle yapayım” demişti. 

Karar olumlu 

Güvenli’nin avukatı Tüten Ateş, “Karara biz de itiraz etmiştik. Savcılık da itiraz etmiş. Savcılığın itiraz gerekçesini UYAP’ta göremedik. Taziye gibi insani bir olayın yargı tarafından topluma bir ceza gibi sunulması yanlışından dönülmesini olumlu buluyoruz. Zaten taziye bir kamu hizmeti değildir. Yükümlülük olarak görülmesi hukuken de insani olarak da son derece yanlış ve sakıncalıdır” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler