Şehitler uğurlandı

Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'lilerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı Mehmet Kıran ve Er Mustafa Aydın, memleketlerinde toprağa verildi.

Yayınlanma: 28.06.2012 - 12:47
Abone Ol google-news

Siirt'in Eruh ilçesinde PKK'lilerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı Mehmet Kıran'ın cenazesi memleketi Sakarya'da düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Cenaze törenine, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, AKP Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ali İhsan Yavuz, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar, askeri yetkililer ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Öte yandan aynı operasyonda şehit olan  Er Mustafa Aydın'ın cenazesi de memleketi Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde toprağa verildi.

Buradaki cenaze törenine, şehidin babası Mehmet Aydın, annesi Havva Aydın, kardeşleri Fatih ve Oğuzhan Aydın, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, İl Emniyet Müdürü Cumali Aydın ile diğer yetkililer ve yurttaşlar katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Lütfi Çetinkaya'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, ambulansla Senir köyündeki baba evine götürüldü. Aydın'ın cenazesi daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler