Şehitlere veda

Barış Pınarı Harekat Bölgesi'nde yol kontrolü sırasında meydana gelen bombalı araç saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Çavuş Sinan Köse, Uzman Çavuş Erol Yanık, Uzman Onbaşı Halil Karakoç ve Uzman Onbaşı Fatih Akbulut memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Yayınlanma: 09.01.2020 - 12:33
Abone Ol google-news


Şehitlerin cenazeleri Şanlıurfa GAP Havalimanı'ndaki törenin ardından memleketlerine uğurlandı 

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde yer alan Suriye’nin Resulayn kentinin güney kırsalında yol kontrolü yaparken bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan İstihkam Astsubay Sinan Köse, İstihkam Uzman Çavuş Erol Yanık, Piyade Uzman Onbaşı Fatih Akbulut ve Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç memleketlerinde toprağa verildi. 

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ EROL YANIK GAZİANTEP'TE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Uzman Çavuş Erol Yanık'ın cenazesi, memleketi Gaziantep'te toprağa verildi. Şanlıurfa GAP Havalimanı'ndaki törenin ardından Gaziantep'e getirilen şehit Yanık'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze töreni için Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ne götürüldü.

Törene, şehidin babası Mustafa, annesi Halime Yanık ile ailesi, yaklaşık 1 aylık nişanlısı Melek Şanlı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Vali Davut Gül ile AKP, CHP ve MHP'li milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Nişanlısının kamuflajını giyerek cenazeye katılan Melek Şanlı, şehit Yanık'ın fotoğrafına bakıp nişan yüzüğünü gösterdi ve "Bak halen çıkarmadım, hep burada kalacak" dedi. 

Melek Şanlı, tören başlarken de tabutun başına geçerek, asker selamı verdi.

Şehidin nişan töreninde giydiği takım elbise ile taraftarı olduğu Fenerbahçe'nin atkısı da tabutun üzerine bırakıldı. 

İl Müftüsü Ahmet Çelik'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Yanık'ın naaşı, Asri Mezarlık'ta bulunan şehitliğe defnedildi.

ŞEHİT UZMAN ONBAŞI FATİH AKBULUT MARDİN'DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Uzman Onbaşı Fatih Akbulut'un (26) cenazesi Mardin'in Midyat ilçesinde toprağa verildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Bağlar Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek, helallik alındı.

Akbulut için Ebu Zeyt Camisi'nde ikindi namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Tören sırasında, şehidin 2 ay önce evlendiği eşi Funda, annesi Ayşe ve babası Mehmet Şerif Akbulut ile kardeşleri, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Sırtına Türk bayrağı asan, başında eşinin kepi bulunan Funda Akbulut, şehidin naaşına sarılıp, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" dedi.

Kılınan namazdan sonra şehidin cenazesi, Kıble Mezarlığı'na götürüldü.

İl Müftüsü İsmail Çiçek'in okuduğu duanın ardından Akbulut'un naaşı, tekbirler eşliğinde toprağa verildi.

Törende "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Midyat Kaymakamlığını vekaleten yürüten Dargeçit Kaymakamı Doğan Kemelek, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, AKP Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, Türkiye Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ile vatandaşlar katıldı. 

PİYADE UZMAN ONBAŞI HALİL KARAKOÇ MERSİN'DE TOPRAĞA VERİLDİ 

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Halil Karakoç (26), memleketi Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı. Karakoç için Muğdat Camii'nde tören düzenlendi. Ailesinin yaşadığı Toroslar ilçesine bağlı Zeki Ayan Mahallesi'ndeki evine son kez götürülen şehidin cenazesi, daha sonra tören için Muğdat Camii'ne getirildi.

Burada askerlerin omzunda şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu cami avlusuna götürülürken, yakınları gözyaşı döktü. Şehidin annesi Fatma ile babası Çetin Karakoç'u, yakınları ile görevliler teselli etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi. 

ŞEHİT SİNAN KÖSE MERSİN'DE TOPRAĞA VERİLDİ 

Aynı saldırıda şehit olan İstihkam Astsubay Kıdemli Çavuş Sinan Köse, Mersin’in Tarsus ilçesinde düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Köse’nin cenazesi memleketi Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Taşobası Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Burada helallik alınmasının ardından cenazesi Ulu Cami'ye getirilen Köse için tören düzenlendi.

Törene, Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tuğgeneral Ertuğrul Sağlam, AKP Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Olcay Kılavuz, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın yanı sıra İl ve İlçe Jandarma Komutanlığında görev yapan rütbeliler, şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı. 

Şehidin eşi Yeter, babası Hacı ve annesi Songül Köse cenaze töreni boyunca gözyaşlarına boğuldu. Anne Songül ve baba Hacı Köse, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Songül Köse oğlunun tabutuna sarılarak, "Canım oğlum, kuzum benim" diyerek gözyaşı döktü.

İlçe Müftüsü Ali Can’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit için helallik alınmasıyla Köse'nin naaşı top arabasına konuldu. Köse’nin silah arkadaşları da törene katıldı. Şehit Astsubay Sinan Köse, ilçeye bağlı Taşobası Mahallesi’nde defnedildi. 




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler