'Şeyh' paylaşımı yapan Danıştay üyesinden 'kalayım mı gideyim mi' anketi

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın 'ışıklar yanıyor' paylaşımıyla oluşan yaşanan kriz henüz akıllarda iken Danıştay Üyesi bir isim 'gideyim mi kalayım mı' anketi yaptı.

Yayınlanma: 25.10.2020 - 14:43
'Şeyh' paylaşımı yapan Danıştay üyesinden 'kalayım mı gideyim mi' anketi
Abone Ol google-news

Danıştay Üyesi Muharrem Özkaya, sosyal medya hesabını kullanmaya devam edip etmemesi konusunda bir anket yaptı.

En az 300 katılımcının olması halinde anketin sonucuna uyacağını belirten Muharrem Özkaya’ya gelen yanıtlar şöyle oldu:

“Yüksek Mahkeme Üyesi bir Hakim olarak bu twitter hesabimi; Sizce; Hemen Kapatin %35,2 Aynen devam edin %38,6 Yargi ile sınırlı devam %26,2”

2 bin 511 kişinin oy kullandığı anketin sonucunu değerlendiren Muharrem Özkaya “Sosyal Medyadaki anketler hakkinda da bize kazandirdigi deneyim; her 300 - 500 oyda verilen oranlar ayni iken; 3 günde kullanilan oy kadar 45 dk organize oy kullanildi... Aşağıdaki ekran durumları” açıklamasında bulunarak ilgili paylaşımlarını içeren ekran görüntülerini paylaştı.

AYM’Yİ HATIRLATTI

Odatv'nin ilgili haberinde, Danıştay Üyesi Muharrem Özkaya’nın anketinin Anayasa Mahkemesi (AYM) tartışmasını hatırlattığına dikkat çekildi.

AYM Üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım sosyal medya hesabından “Işıklar yanıyor” diyerek AYM binasının fotoğrafını paylaşmıştı.

“Darbe çağrısı” olarak yorumlanan mesajın ardından yargı mensuplarının sosyal medya hesabı olup olmaması konusu tartışmaya açılmıştı.

ERDOĞAN SEÇMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hak-İş’e bağlı Öz Büro-İş Sendikası Genel Başkanı olarak görev yapan Muharrem Özkaya’yı 2014 yılında HSYK üyesi olarak seçti. Özkaya’nın görev süresinin dolması üzerine 2017’de Danıştay üyeliğine atandı. Muharrem Özkaya, aynı zamanda Erdoğan’ın eski avukatı, AKP Afyon Milletvekili Ali Özkaya’nın da ağabeyi.

'İSKENDERPAŞA' PAYLAŞIMI

Muharrem Özkaya, Nakşibendi tarikatının bir kolu olan İskenderpaşa cemaatinin resmi internet sitesinde okuduğu bir makaleyi dolar krizine atıf yaparak Twitter’dan paylaşmıştı. Özkaya, mesajında cemaatin 'şeyh'i Esad Coşan’dan “İlim ve irfan sahibi Hocamız” diye bahsetmişti. 

Danıştay Başkanlık Kurulu ise Özkaya hakkında yapılan şikayeti işleme koymamıştı.




İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler