SGK’den bir ayrımcılık daha!

Daha önce üniversite öğrencileri arasında asker-polis ve sivil ayrımı yaparak sivillerden katılım payı alan kurum, şimdi de yabancı uyruklu öğrenciden sağlık sigortası için ayda 40 lira prim istiyor.

Yayınlanma: 28.11.2013 - 22:39
Abone Ol google-news

Sosyol Güvenlik Kurumu (SGK), önceki gün yayımladığı bir duyuru ile yabancı uyruklu öğrencilerden, sağlık hizmeti alabilmeleri için ayda 40.86 lira genel sağlık sigortası primi yatırmaları gerektiğini ilan etti. Önce sağlıkta uygulama tebliğinde (SUT) yapılan değişiklik ile polis akademisi, harp okulları ile fakülte ve yüksekokullarda okuyan öğrencilerden muayene, ilaç ve tıbbi malzeme katılım payı alınmazken sivil üniversite, fakülte ve yüksekokullarda okuyan öğrencilerden muayene, ilaç ve tıbbi malzeme katılım payı alınması ile öğrenciler arasında ayrımcı bir uygulama getirilmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından “Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Genel Sağlık Sigortalılığı Hakkında Önemli Duyuru” yayımlandı:

Bu duyuru ile yabancı uyruklu öğrencilerin sağlık hizmeti alabilmesi için genel sağlık sigortası tescili yaptırarak ayda 40.86 TL genel sağlık sigortası primi ödemesi gerekiyor. Bu sürede yazılı talepte bulunmayanlar hakkında öğrenimleri süresince bir daha genel sağlık sigortası tescili yapılmayacak. Tescili yapılmayan yabancı uyruklu öğrencilerin de genel sağlık sigortalılıkları sona erdirileceği hükmü getirilerek yabancı uyruklu öğrenciler sağlık hizmetine erişemeyecekler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler