Şile açıklarında 11 kişilik mürettebatıyla batan geminin, denizin 88 metre dibindeki ilk görüntüleri

Şile açıklarında Türk Bayraklı “Bilal Bal” isimli kargo gemisi battı. Sahil Güvenlik komutanlığına bağlı ekipler, Bilal Bal gemisinin enkazına ulaşırken geminin su altındaki görüntüsü ortaya çıkarken batan geminin enkazına da ulaşıldı.

Yayınlanma: 01.11.2017 - 10:11
Abone Ol google-news

<video:857272>

Gemlik limanından Karadeniz Ereğli limanına dökme demir taşıyan Türk Bayraklı 78,5 metre boyunda “Bilal Bal” isimli kargo gemisi Şile açıklarında battı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 11 kişilik mürettebatı olduğu öğrenilen gemi için arama kurtarma çalışmaları başlattı. Geminin battığı bölgeye havadan ve karadan kurtarma ekipleri gönderildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı denizaltı kurtarma gemisi, Şile'de batan geminin yerini tespit etti. Geminin batma nedeni ise henüz bilinmiyor. 

“Alev Kartalı” arama kurtarma çalışmalarına katıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Mevlüt Uysal tarafından, itfaiye yangın söndürme helikopteri “Alev Kartalı” arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere görevlendirildi.

Gemide bulunan mürettebatın isimleri

Gemide bulunan mürettebatın isimlerinin ise Kaptan Refik Telci, İkinci Kaptan Cüneyd Yedican, Başmühendis Ali Doğan, İkinci Makinist Hüsamettin Yazıcı ile gemiciler Mert İlkmen, Nihat Küçük, Nedim Alicem, Sabri Yıldırım, Engin Selçuk ve Vedat Odabaşı olduğu öğrenildi.

Can simidi ile şişme can salı bulundu

Yapılan arama kurtarma çalışmalarında, üzerinde "Bilal Bal" yazılı can simidi ile "ORAPİN 4" yazılı şişme can salı bulunduğu öğrenildi. Sahil Güvenlik Komutanlığınca yapılan açıklamada ise, "Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur" denildi. Çalışmaların Şile'nin Ağva Karacaköy'den 12 deniz mili uzaklıkta sürdürüldüğü belirtildi.

<video:857390>

Sahil Güvenlik Komutanlığından açıklama 

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Şile açıklarında haber alınamayan gemiyle ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada Gemlik limanından Karadeniz Ereğli limanına dökme demir taşıyan 78,5 metre boyunda "Bilal Bal" isimli gemiden sabah saatlerinde tehlike sinyali alındığı belirtildi.

Şile'nin 7 mil açığında sinyal alınan gemiye ve personeline ulaşılamadığı belirtilen açıklamada, "Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından arama kurtarma faaliyeti icra etmek üzere; 1 Sahil Güvenlik Uçağı, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri ve 3 Sahil Güvenlik Botu görevlendirilmiştir" denildi.

Açıklama şöyle devam etti: "İcra edilen arama faaliyetlerinde, Şile sahiline 7 mil mesafede ve 88 metre derinlikte battığı tespit edilen gemiye ait olduğu değerlendirilen can simidi, can salı, filika ve lastik kurtarma botu bulunmuştur. Arama Kurtarma faaliyetlerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 5 kurtarma botu da iştirak etmektedir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığından da, insansız denizaltı görüntüleme ve tespit cihazı (ROV) destekli bir denizaltı kurtarma gemisi talebi yapılmıştır. Arama kurtarma faaliyetlerine halen devam edilmektedir."

 Mürettebat yakınları Şile'ye geldi 

Şile açıklarında kaybolan gemide bulunan 11 mürettebattan haber haber alınamazken mürettebat yakınları Şile sahiline geldi.

Başbakan Yıldırım: Bilinmeyen bir nedenle battı

Başbakan Binali Yıldırım Şile açıklarında kaybolan gemiyle ilgili konuştu. Yıldırım, "Maalesef Karadeniz'in kuzeyinde bir kosterimiz bilinmeyen bir nedenle batmıştır. 11 personeli arama kurtarma çalışmaları sürüyor. İnşaallah personele sağ sağlim ulaşırız. Ben bir kez daha bu olaydan dolayı da gemide bulunan personelin yakınlarına geçmiş olsun diliyorum. Arama kurtarma çalışmaları inşaallah başarıyla tamamlanmış olur" dedi. 

<video:857628>

Geminin enkazına ulaşıldı

Sahil Güvenlik komutanlığına bağlı ekipler, Şile açıklarında batan Bilal Bal gemisinin enkazına ulaşırken geminin su altındaki görüntüsü de ortaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler