Sıra dışı dünya turu... Çocuklarını izlemek için 17 bin km pedal çevirdiler

İsviçreli serbest stil kayakçı Mischa Gasser’in babası ve üvey annesi, geçen yıl şubat ayında sıra dışı bir yolculuk için pedal çevirmeye başladı. 17 bin kilometre yol katederek Güney Kore’ye ulaşan çifti en zorlayan bölüm ise Tacikistan ile Çin arasındaki Pamir Yolu parkuru oldu.

Yayınlanma: 18.02.2018 - 21:24
Abone Ol google-news

2018 Kış Olimpiyatları’nda madalya mücadelesi veren İsviçreli serbest stil kayakçı Mischa Gasser’in babası ve üvey annesi, geçen yıl şubat ayında sıra dışı bir yolculuk için pedal çevirmeye başladı. Çocuklarının madalya yarışını izlemek için İsviçre’nin Olden kasabasından başlayıp 1 yılda tam 20 ülkeyi bisikletle geçen çift, kış oyunlarının düzenlendiği Güney Kore’nin Pyeongchang kentine salı günü ulaştı. Gasser’in 55 yaşındaki babası Guido Huwiler, oğlunun karşılamaya geldiği anı anlatarak, “Onca mesafenin ardından karşımda oğlumu görünce söyleyecek tek kelime bulamadım. Mischa 5 yaşından beri olimpiyat hayaliyle yaşıyor. En önemlisi de, rüyasını gerçekleştirirken onun yanında bulunmam” dedi.

Yüksek rakım ve vize engeli

17 bin kilometre yol katederek Güney Kore’ye ulaşan çifti en zorlayan bölüm ise Tacikistan ile Çin arasındaki Pamir Yolu parkuru oldu. Yer yer yüksekliğin 4 bin 500 metreyi aştığı yolda nefes almakta bile güçlük çeken çift; sıcaklığın 30 derece birden değişebildiği zorlu parkuru atlatıp Çin sınır kapısına ulaştığında, Huwiler’in uzayan sakalları sebebiyle vize alamadı. Mental ve fiziksel olarak yorulduklarını belirten ikili, birkaç hafta Japonya’da dinlendikten sonra vize problemlerini çözerek aynı yolla evlerine dönmeyi planlıyor.

Fourcade tarih yazdı

2018 Kış Olimpiyatları’nın dokuzuncu gününde, erkekler biatlon 15 kilometre toplu çıkış yarışı büyük heyecana sahne oldu. Son bölüme rakibi Simon Schempp ile başa baş giren Martin Fourcade, 35:47.3’lük derecesiyle altın madalyaya uzanarak, kış olimpiyatlarında toplamda 4. madalyasını elde etti ve bunu başaran ilk Fransız sporcu oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler