SİYAD onur ve emek ödülleri belli oldu

SİYAD tarafından Genco Erkal, Nebahat Çehre, Atilla Özdemiroğlu ve Yavuz Turgul'e onur ödülü, İrfan Demirkol'a ise emek ödülü verilecek.

Yayınlanma: 13.02.2015 - 12:46
Abone Ol google-news

Bu yıl 47’inci kez gerçekleştirilecek Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödül töreninde verilecek onur ve emek ödüllerinin sahipleri belirlendi. 2014 SİYAD Ödülleri’nde yönetmen, senarist Yavuz Turgul, oyuncu Genco Erkal, Nebahat Çehre ve müzisyen Atilla Özdemiroğlu bu yılın onur ödüllerine değer bulundu. Festival yöneticisi ve sinemacı İrfan Demirkol’a da emek ödülü verilecek.

Daha önce 23 Şubat’ta yapılacağı açıklanan ödül töreni ise 11 Mart’a alındı.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek törende, SİYAD üyelerinin 2014 yılında sinema salonlarında en az yedi gün ticari gösterime girmiş yerli ve yabancı filmler arasında yapacağı iki turlu değerlendirme sonucunda belirlenen isimler ödüllerini alacak. Yerli yapımlar kategorisinde toplam 11 ana dalda ödül verilecek.

Belgesel film ve en iyi kısa film ödüllerinin de verileceği gecede, SİYAD, Türkiye sinemasının 100 yıllık geçmişini de kutlayacak.

Diğer taraftan, SİYAD üyelerinin oylarıyla belirlenen 2014’ün En İyi Yabancı Filmi, Jean-Pierre Dardenne ve Luc Dardenne’in yönettiği “Deux Jours, Une Nuit” (İki Gün ve Bir Gece) oldu. Ödül, filmin Türkiye ithalatçısı Bir Film ve Mars Production’a, 11 Mart’taki ödül töreninde sunulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler