"Siyaset yapmalarına engel yok"

Türkiye'ye giriş yapan 34 PKK'linin askerlikle ilgili bir sorunlarının olmadığını söyleyen DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman, "Eğer siyaset yapacaklarsa bir engel yoktur. Her Türk vatandaşı, hangi tavır, düşünce ve yapıdaysa onlar da o haklara sahip insanlardır" dedi.

Yayınlanma: 23.10.2009 - 12:59
Abone Ol google-news

DTP Muş Milletvekili Nuri Yaman Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. Habur Sınır Kapısı'nda yaşanan görüntüleri 'Bazı kişilerin dağdaki 34 kardeşimizin ülkeye gelişlerinde o sevinci, o heyecanı doğal karşılamak lazım. Ben bunu birebir yaşayan insanım. O çocukların, gelen insanlarda kendi annelerini, kendi babalarını aradıklarını gördüm. Onları izledikleri zaman 'Babam yukarıda onu görmek istiyorum' diyen çocuğun çığlığını duymanızı istiyorum. Bu bir sevincin paylaşmasıydı, başka yönlere çekmeye gerek yok'' şeklinde değerlendirdi. Erdoğan'ın 'İnşallah geride kalanlar da kısa sürede dönecek" şeklindeki sözlerine yürekten katıldığını kaydeden Yaman, "Bu projenin başında İçişleri Bakanının olması çok önemli. En ücra köşeye kadar elemanlarıyla, valileriyle kaymakamlarıyla, buradaki çalışmalarıyla başarılı bir sınav vermiştir. Meslekten gelen biri olarak söylüyorum. Adli teşkilat, barışa ve açılıma katkı sunma bakımından hukukun yorumunu çağdaş bir yorumla yaparak ilk adımın atılmasında herhangi bir sıkıntının yaratılmaması konusunda çok iyi bir karar vermiştir. Bu adımın, bu barış çağrısının sonuçsuz kalmaması için hepimizin duyarlı davranması gerekir. Türk halkı ve Kürt halkı için, bütün halklarımız için söylüyorum; Türkiye'de yaşayan etnik kimlikleri dinsel kimlikleri ne olursa olsun, bu barış havasına herkesin katkı sağlamasını istiyorum. İnşallah güzel günler yaşanacak" diye konuştu.

 

"Siyaset yapacaklarsa engel yok"

Yaman, Türkiye'ye giriş yapan 34 PKK'linin Meclis'e gelmeleri gibi durumun sözkonusu olmadığını ifade etti. Yaman "Basın olayı biraz daha çarpıtıyor. Bu konuları bu şekilde bir takım yorumlarla, bazı kişileri kışkırtmaya yönelik taraflara çekmemek lazım. Bunlar ülkeye geldikten sonra onlar da bu ülkenin bir vatandaşıdır. Eğer siyaset yapacaklarsa bir engel yoktur. Her Türk vatandaşı, hangi tavır, düşünce ve yapıdaysa onlar da o haklara sahip insanlardır" dedi. Yaman, İçişleri Bakanlığı Müsteşarıyla orada yaptığı görüşmelerde, söz konusu 34 kişinin askerlikle ilgili herhangi bir dosyalarının bulunmadığını da bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler