Jose Mourinho Roma'nın yeni teknik direktörü olacak

Tottenham'dan ayrılan Mourinho takım bulmakta zorlanmadı.

Yayınlanma: 04.05.2021 - 16:15
Jose Mourinho Roma'nın yeni teknik direktörü olacak
Abone Ol google-news

Jose Mourinho ile 30 Haziran 2024 tarihine kadar kendisini kulübe bağlayacak olan anlaşmaya varıldı. 

Roma Portekizli teknik direktörün gelecek sezondan itibaren takımı çalıştıracağını açıkladı.

Geçtiğimiz ay Mourinho, alınan başarısız sonuçlardan dolayı Tottenham ile karşılıklı olarak sözleşmesini feshetmişti. 

Daha önce İtalya'dan Inter'i çalıştıran 58 yaşındaki deneyimli teknik direktör, "Friedkin ailesine beni seçtikleri için teşekkür ediyorum. Muhteşem bir kulübe liderlik yapacağım ve vizyonlarını paylaşacağım. Tiago Pinto ve kulüp sahibiyle yaptığım görüşmelerden sonra AS Roma'ya katılma tutkusunu hissettim. Onlarla aynı tutkuyu hissediyorum. Beni her zaman tutku yönetmiştir. Roma'da yıllar boyu kazanan bir takım yaratacağız." dedi.

Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dan Friedkin ise yaptığı yazılı açıklamada, "Jose Mourinho, Roma ailesine katıldığı için çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Her seviyede birçok kupa kazanmış bir şampiyon Mourinho. Jose, çok büyük bir lider ve projemize heyecan katacak bir tecrübe. Uzun vadeli başarı hedeflerimize ulaşmak için Jose Mourinho çok büyük bir adım olacak. Kulübümüze istikrarlı biçimde kazanma kültürünü kazandıracaktır." ifadelerini kullandı. 

Friedkin, yaptığı açıklamada "Tüm Roma ailesi adına Paulo Fonseca'ya bu 2 yılda gösterdiği sıkı çalışma ve liderlik için teşekkür etmek istiyorum." diye ekledi.

Fonseca ve ekibinin sezon sonuna kadar takımı çalıştırmaya devam edeceği belirtildi. 2019-20 sezonu başında Roma'ya gelen Fonseca, ilk sezonunda ligi 5. sırada tamamlarken, bu sezon Serie A'da son 4 maçta galibiyet alamayarak, 34. hafta itibariyle 7.sıraya kadar gerilemişti.

İşte AS Roma'nın Jose Mourinho'yu resmi olarak açıkladığı sosyal medya paylaşımı: 





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler