Soner Yalçın gözaltına alındı

Ergenekon soruşturması kapsamında sabah saatlerinden itibaren yapılan Odatv aramalarında yöneticisi Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu toplam 4 kişinin gözaltına alınmasına karar verildi. Oda Tv'nin sahibi Soner Yalçın gözaltına alındı. Odatv'de başlatılan arama kapsamında belge ve bilgi kopyalama işlemi yaklaşık 13 saattir sürüyor.

Yayınlanma: 14.02.2011 - 07:04
Abone Ol google-news

Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün Ergenekon soruşturması kapsamında talebi üzerine, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda, Oda Tv'nin merkezinde ve yöneticisi Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt, Barış Pehlivan'ın ev ve iş yerlerinde yapılan aramaya devam ediliyor.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi ayrıca, Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt ve Barış Pehlivan hakkında gözaltı kararı verdi.

 

Site 'flaş' haber olarak duyurdu

Aramaların sürdüğü Odatv'nin yayını durduruldu. Site son olarak yapılan aramayı "flaş" koduyla okurlarına duyurmuştu.

Odatv, aramayla ilgili haberini "Bu sabah erken saatlerinden itibaren Odatv yönetiminden Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nun evinde arama yapılıyor. Polisler Odatv binasında aramalar yapıyor. Gelişmeler Odatv'de olacak" diye verdi.

Gündemi sarsan haberlerle adını duyuran bağımsız internet haber ve bilgi sitesi Odatv'nin yöneticilerinin evlerinin polis tarafından basılması vatandaşların tepkileriyle karşılandı.

 

Vatandaşlar operasyona tepkilerini internet sitesine şu ifadelerle yansıttı:

"Muhalif olmanın suç olduğu bir ortamda ODA TV yöneticilerinin bu tür bir operasyon bekledikleri kanaatindeyim, yılmadan karanlıkların aydınlığa çıkacağına inanarak direnmek gerek, ODA TV'nin susturulamayacak kadar büyüdüğünü ve bu yapılanın ODA TV'ye teveccühü daha da arttırmaktan başka bir işe yaramayacağını düşünüyorum.

Amaç Oda tv'yi de susturmak yıldırmak.

Yanınızda olamadığımız için üzgünüz. Ama siz bunların olacağını biliyordunuz ve cesaretinizden bir şey kaybetmediğinizden eminim. Yüzünüz gülsün, gözleriniz parlasın. Demek ki yazdıklarınız sonuna kadar doğru, sonuna kadar haklısınız. Yüreğimiz sizlerle...

AKP yokuş aşağı son sürat koşuyor... Duramaz, durursa yuvarlanıp yok olacağını biliyor... Önüne ne çıkarsa çarpıp yıkmaya çalışıyor... Odatv.com yıkıma giden AKP'nin çarpacağı en sert kayalardan biridir!!!

Onlar içeri girmeden önce keşke siz onları arasaydınız. Delilleri yanında getirmiş olabilirler. Emin olun yanındadır.

YAZIKLAR OLSUN BU İKTİDARA! Ortalıkta muhalif bırakmamaya yeminliler! Ama Türkler Araplara benzemezler. Devrimi yaptılar mı tam yaparlar. Sonra "demokrasi" dediklerinden hep bu tongalara düşüyorlar ama şimdi bundan ders de aldık. artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!"

 

Yalçın'ın evinde arama sürüyor

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal da arama yapıldığının duyulması üzerine Yalçın'ın evine geldi. Soysal, burada yaptığı açıklamada, ''Ne aradıkları belli değil. Bu konuda bir bilgim yok. Ben de Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nın görevlendirilmesi sonucu buradayım'' dedi.

Yalçın'ın tüm Türkiye tarafından tanınan bir gazeteci olduğunu kaydeden Soysal, ''Yeni bir televizyon kanalı kurulma aşamasındaydı, bu kanalın Genel Yayın Yönetmeni Soner Yalçın olacaktı. Son derece endişeliyiz. Aklımızda birçok soru işareti var. Bu sıkıntılı süreçler her geçen gün gördüğünüz üzere artıyor. Bu olaylar bugüne ait bir şey değil uzun süredir devam ediyor'' diye konuştu.

Soysal, Yalçın ile görüştüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu da ifade ederek, ''Soner Yalçın'ın bir çağrısı var mı?'' sorusu üzerine de, ''Bir bedel ödenecekse öderiz. Yazdıklarımın ve yaptıklarımın hepsinin arkasındayım'' dediğini bildirdi.

 

Soner Yalçın gözaltına alındı

Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Oda Tv yöneticisi gazeteci Soner Yalçın gözaltına alındı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı uyarınca Soner Yalçın'ın Levent Sülün Sokak'ta bulunan evinde yapılan aramaların tamamlanmasının ardından Yalçın hakkında gözaltı işlemi yapıldı. Polislerin nezaretinde araca bindirilen Yalçın, aramaları izleyen gazetecilere el salladı. Evden çıkarılan bir çuval dolusu belge de Yalçın'ın bindirildiği aracın bagajına konuldu. Yalçın'ın evden çıkarılması sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı.

 

4 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi

Ergenekon soruşturması kapsamında Oda Tv'nin yöneticisi gazeteci Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Alınan bilgiye göre, Ergenekon soruşturması kapsamında Oda Tv'nin merkezinde, yöneticisi Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt ve Barış Pelivan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilmeden önce sağlık kontrolünden geçirildi.

Organize Suçlar Şubesi ve Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Oda Tv'nin merkezinde ve yöneticisi Soner Yalçın ile Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt ve Barış Pelivan'ın ev ile iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda belge ve doküman ele geçirildiği bildirildi. Bazı bilgisayarlar da incelenmek üzere Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'ne getirildi.
 

Oda Tv'de aramalar 13 saattir sürüyor

Oda Tv'de başlatılan arama kapsamında belge ve bilgi kopyalama işlemi yaklaşık 13 saattir sürüyor. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün Ergenekon soruşturması kapsamındaki talebi üzerine, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda, Oda Tv'de sabah 06.00'da Organize Şube Müdürlüğü ve Bilişim Suçları ve Sistemleri ekipleri tarafından başlatılan bilgi ve belge kopyalama çalışmaları 13 saattir devam ediyor. Aramalar halen sürerken, polisin, 48 saat arama izni olduğu öğrenildi.
 

 

İlgili haberler için tıklayınız:

"BU İLERİ FAŞİZMDİR"

İŞTE ODATV'Yİ ARATAN HABER

BALBAY: BÖYLE GAZETECİLİK YAPARSAN...

"DURUM KAYGI VERİCİ"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler