Sözcü yazarlarına FETÖ suçlaması tepki çekti

Sözcü gazetesi yazarları Emin Çölaşan ile Necati Doğru’nun ve bazı yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 5 isme yönelik açılan “FETÖ’ye yardım” davasına tepki yağdı.

Yayınlanma: 11.12.2018 - 23:57
Abone Ol google-news

“Emin Çölaşan ve Necati Doğru FETÖ’cüymüş... Bunlar suç değil... FETÖ’cü hainlerin ipliğini pazara çıkarmak mı suç?” manşetiyle çıkan Sözcü gazetesine sosyal medyadan, yazarlar ve gazeteciler destek verdi.

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, hakkında yazılan iddianamenin zamanlamasının çok manidar olduğunu söyledi. Yerel seçimlerin yaklaştığına dikkat çeken Doğru, “Önümüzde seçimler var. İktidar siyasi bir seçim hamlesi olarak şeytanlaştırma ve melekleştirme politikası yürütüyor. Bizler şeytanlaştırdıklarıyız. Ancak bunu reddediyoruz” dedi. Yeni bir döneme girildiğine dikkat çeken Doğru, “İktidar hâkim ve savcıları hamle aracı haline getirmek istiyor. Seçim için hamle yapmak istiyor. Bugün de Sözcü’nün çöken davasını yeniden alevlendirmeye çalışmak, bilinen şeytanlaştırma mantığını ısıtıp gündeme getirmektir” diye konuştu.

Ülkenin iyi gitmesi için muhalefet yaptıklarını anlatan Doğru iddianameyi şu sözlerle değerlendirdi: “Daha önceden FETÖ hakkında yazdığını yazılar, FETÖ’yü daha önceden ağır şekilde eleştirmeniz sizleri kurtarmaz diyorlar. Neden? Çünkü FETÖ’nün devirmek istediği iktidara siz muhalefet yapıyorsunuz. Bizler muhalefet yapmak için, gazetecilik yapmıyoruz. Gerçekleri sergilemek, ülkenin iyi gitmesini sağlamak, ülkenin zenginleşmesini sağlamak ve bu zenginliğin eşit şekilde paylaşımı için muhalefet yapıyoruz” dedi.

Öte yandan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, beraberindeki partililerle birlikte Sözcü gazetesini ziyaret etti. CHP’den ise Tuncay Özkan, Gülizar Biçer Karaca, Gamze Akkuş İlgezdi ve Engin Özkoç’un bulunduğu bir heyet gazeteye destek ziyaretinde bulundu.

FETÖ ile mücadele sulandırılıyor
Habertürk yazarı Fatih Altaylı dünkü köşesinde, “FETÖ ile mücadele edilmiyor, FETÖ ile mücadele sulandırılıyor diyenleri haklı çıkaracak bundan daha iyi bir örnek olamaz” ifadelerini kullandı. Altaylı’nın yazısı şöyle; “Ne dersin Nedim? Emin Çölaşan ile Necati Doğru’ya FETÖ’cülükten dava açılmış. Ciddi bir hapis istemiyle. Olayı önce sosyal medyada gördüm. ‘Herhalde Zaytung haberidir’ dedim. Sonra baktım ki, ciddiymiş. Meşhur FETÖMETRE’ye bir sorsunlar bakalım. Böyle bir saçmalık hiç görülmüş mü! Bu konuda FETÖ uzmanı Nedim Şener ve Ahmet Zeki Üçok’un bu konudaki yorumlarını çok merak ediyorum doğrusu.”

Herkesi alabilirler
Fox TV Ana Haber sunucusu, gazeteci Fatih Portakal ise, Sözcü gazetesi yazarları ve çalışanları hakkında hazırlanan iddianame ile ilgili olarak, “Yok artık gündemine geldik. Herkes FETÖ’cü olarak alınabilir, bu sözü bu cümleyi kurduktan sonra yarın beni de alırlar sizi de alırlar herkesi alabilirler ” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler