‘Sümeyye’ alarmı

Yandaş medyanın ‘suikast’ iddiası savcılığı harekete geçirdi, anayasal düzene karşı suç soruşturması başladı.

Yayınlanma: 20.02.2015 - 22:01
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’a suikast düzenleneceği haberleri üzerine soruşturma başlattı. Erdoğan’ın 6 Şubat’ta Bursa’da STK’lerin yemeğinde yaptığı konuşmadaki, “Paralel çete beni ve ailemi ölümle tehdit etti” sözlerini delil kabul ederek, soruşturmayı resen başlattığı öğrenildi. Buna karşılık başsavcılık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “MİT’te 4 kişilik ekip kuruldu, bize iftira atıyorlar” şeklindeki iddialarına ilişkin hiçbir işlem başlatmadı.

Erdoğan ve hükümete yakın Akşam, Star, Güneş gazeteleri; Sümeyye Erdoğan’a yönelik suikast iddialarını dün manşetlerine taşıdı. Akşam gazetesi manşetteki haberinde, Emre Uslu ile CHP’li Umut Oran’ın Twitter’de yaptığı iddia edilen mesajlara atfen, “Pensilvanya, ‘Sümeyye Erdoğan’ın icabına bakın’ diye emir verdi. ‘Fuat Avni’ Emre Uslu, kanlı planı CHP’li Umut Oran’a anlatırken suçüstü yakalandı” ifadesine yer verdi.

Ankara Başsavcılığı, suikast iddiasına ilişkin harekete geçerek, resen soruşturma başlattı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu’ndan sorumlu başsavcıvekilliği tarafından
başlatılan soruşturmada henüz bir şüpheli tespitinin yapılmadığı öğrenildi. Başsavcıvekili Hüseyin Şahin’in önümüzdeki günlerde soruşturma için bir savcı görevlendireceği bildirildi.

Diğer yandan soruşturmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ölümle tehdit edildiği iddiasının da kapsadığı dile getirildi. 6 Şubat’ta Bursa’da Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlediği yemekte bir konuşma
yapan Erdoğan, “Bu çete Türkmenlere giden TIR’ları durdurdu. Bunlar şimdi beni ve ailemi tehdit ediyorlar” demişti.

 

Arınç olayı gibi

Sümeyye Erdoğan’a suikast iddiaları, 2009 Aralık ayında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi olayını anımsattı. Şaibeli bu olay sonrası, polis Seferberlik Tetkik Kurulu’na girerek, önemli kozmik bilgilere sahip olmuştu. Arınç ise yıllar sonra kendisi üzerinden operasyon yapıldığı şüphesini dile getirmişti.

 

CHP’ye kumpas serbest

Erdoğan ailesi için jet hızıyla harekete geçen Ankara Başsavcılığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını ise görmüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yandaş medyada çıkan cemaatten para alındığı ve işbirliği yapıldığı, bazı siyasilerin kasetlerinin olduğu yönündeki
haberlerin “MİT operasyonu” olduğunu söylemişti. Cumhuriyet’in aldığı bilgiye göre, Ankara Başsavcılığı’nda Kılıçdaroğlu’nun MİT’in CHP’ye yönelik kumpas kurduğu iddialarıyla ilgili hiçbir inceleme ya da soruşturma bulunmuyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler