Taksim'de büyük coşku

Taksim Gezi Parkı direnişinin 12. gününde eylemlere yoğun ilgi gösteriliyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları da Gezi Parkına gelerek direnişe destek veriyor.

Yayınlanma: 08.06.2013 - 08:14
Abone Ol google-news

Taksim Gezi Parkı direnişine taraftarlardan destek her geçen gün artarak devam ediyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları Kabataş'ta buluşarak taksim Gezi Parkı'na geldi.

Ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Kadıköy iskelesi önünde toplanan gruptakiler, "3 Temmuz 2011'i unutmadı Fenerbahçeliler" yazılı pankart açarak, "Her yer Taksim her yer direniş" şeklinde slogan attı.

Gruptakiler arasında, Galatasaray ve Beşiktaş formalı bazı kişilerin de olduğu görüldü.
Şehir Hatları vapurlarına binerek Kabataş'a geçen gruptakiler, burada diğer Fenerbahçe taraftar grubuyla birleşti.

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Gezi Parkı 12. gününe uyandı

Gezi Parkı eylemlerinin 12'nci gününde eylemciler müdahale olmadan sakin bir gece geçirdi. Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na dün akşam saatlerinden itibaren akın eden binlerce kişi, gece saatlerinde de şarkılar söyleyip gönüllerince eğlendi.

Sabah yeni bir güne uyanan eylemciler güne temizlik ve kahvaltı yaparak başladı. Bazı yurttaşlar ise günün aydınlanmasıyla birlikte boş buldukları alanlarda futbol maçı yaparak keyifli dakikalar geçirdi.

 

Gezi'de SBS duyarlılığı

SBS nedeniyle direnişçiler, sınav boyunca düşük sesle slogan atmadılar.

 

Taraftarlar Taksim'e yürüyor

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftar gruplarının yayınladıkları bildiride renkdaşlarına seslenerek Gezi Parkı direnişine davet ettiler. Her iki grup takımlarının kuruluş yılı saatinde toplanarak Taksim'e yürüyecek. Taraftar gruprarı AKM'nin önünde bir araya gelerek Gezi Parkı'na birlikte yürüyecekler.

Beşiktaş Çarşı Grubu bugün 19.03'te Beşiktaş'ta toplanıp Taksim'e yürüyecek. Fenerbahçeli taraftarlar ise 17.00'da Kadıköy'den hareket ederek 19.07'de AKM'nin önünde bir araya gelecekler.

İşte Beşiktaş ve Fenerbahçe'li taraftar gruplarının yayınladıkları bildiriler;

 
Beşiktaş Çarşı grubu bugün 19:03 Taksim'e yürüyecek

Beşiktaş'ın dünyaca ünlü taraftar grubu Çarşı bugun akşam 19:03'de Taksim'e Gezi Parkı'na yürüyecek. Twitter'da duyurusu yapılan yürüyüş. #1903tesemttengeziye başlığıyla duyuruldu.

BJK'nın kuruluş yılı olan 1903 tarihini saat olarak 19:03 yorumlayan taraftarlar. bugün Beşkitaş'ta buluşacak ve Taksim Gezi Parkı'na doğru hareket edecek. 1903 Çarsı tarihin en büyük yürüyüsü olarak nitelendirildi. Yürüyüş Kartal heykelinden taksim Gezi Parkı'na.

Fenerbahçeliler Taksim'e yürüyor


Fenerbahçe taraftar platformu 12 numara, duyurduğu haberde, Sarı – Lacivertli taraftar gruplarıyla birlikte Taksim’e yürüyüş yapacak. Yapılan açıklamada, “Direnişin ilk gününden beri Taksim’de diğer takım taraftarları ile birlikte verilen haklı ve onurlu mücadeleyi sürdüren Fenerbahçe taraftarları, Gezi Parkı eylemine desteği canlandırmak üzere yürüyor. 8 Haziran 2013 / Cumartesi günü 17.00'de Kadıköy İskele’de buluşacak olan Fenerbahçeliler, Kadıköy – Kabataş vapuruyla Kabataş’a geçip, burada kendilerine katılacaklarla beraber Taksim’e yürüyüşe geçeceklerdir.

AKM önünde tüm katılımcılarla birleşen Fenerbahçeliler, buradan harekete geçerek; Gezi parkındaki diğer taraftar guruplarıyla birlikte eyleme destek verilecektir.

Yürüyüşe katılacak olan tribün gruplarımız; 1907 Ünifeb, Grup CK, Kill For You, Vamos Bien, Sol Açık, FEDER, Cadde.

Yürüyüş Programı:
*17.00 Kadıköy İskele’de buluşma
*17.30 Kadıköy – Kabataş vapuruyla Kabataş’a geçiş
*18.00 Kabataş’tan Taksim’e yürüyüş
*19.00 AKM önüne varış
*19.07 AKM’den hareket edilerek, Gezi parkındaki tüm taraftar guruplarıyla buluşma.

Lütfen dikkat!!!
Yürüyüşte yalnızca Türk Bayrakları, Fenerbahçe bayrakları ve yanımızda görmek istediğimiz dostlarımızın getireceği diğer takım bayrakları taşınacaktır. Tüm Fenerbahçelilere önemle duyurulur” ifadelerine yer verildi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler