Tankları yürüten komutan Ceylanoğlu tutuklandı

28 Şubat soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve emekli Tümgeneral Yücel Özsır tutuklanırken, 3 kişi serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 27.02.2013 - 07:45
Abone Ol google-news

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında bugün ifadeleri alınan 5 askerden 2'si tutuklandı.

Soruşturmayı yürüten savcıların tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği, eski Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile emekli Tümgeneral Yücel Özsır tutuklandı.Eki Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner, emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar ile muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emekli Orgeneraller Erdal Ceylanoğlu ile Arslan Güner'in de aralarında bulunduğu 5 kişi mahkemeye sevk edilmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında Ankara Adliyesi'ne çağrılan ve aralarında Emekli Orgeneraller Erdal Ceylanoğlu ve Arslan Güner'in de bulunduğu 5 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

28 Şubat sürecinde Sincan'da tankları yürüten komutan olarak bilinen Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu ve emekli orgeneral Aslan Güner de adliyede bululnurken iki emekli orgeneral için tutuklama istenmişti.

Emekli orgeneraller Aslan Güner ve Erdal Ceylanoğlu adliyede

28 Şubat soruşturması kapsamında eski Harp Akademileri Komutanı emekli Orgeneral Aslan Güner ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu Ankara Adliyesi'ne geldi. Güner ve Ceylanoğlu, soruşturmayı yürüten savcılara ifade verecek.

Emekli Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 28 Şubat sürecinde Sincan'da yürütülen tankların bağlı olduğu birlik olan Etimesgut Zırhlı Birlikler Tümen Komutanı'ydı.

Emekli Tümgeneral Yücel Özsır, Ankara'ya gönderildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifadesine başvurulmak üzere çağrılan emekli Tümgeneral Yücel Özsır, Ankara'ya gönderildi.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınacak olan emekli Tümgeneral Yücel Özsır, polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Atatürk Havalimanı'na getirildi. Emekli Tümgeneral Yücel Özsır, buradan THY'nin tarifeli seferiyle saat 11.00'de Ankara'ya gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında, muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya Ankara Adliyesi'ne geldi. Yatıkkaya, soruşturmayı yürüten savcılara ifade verecek.

DHA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler