Tehlikeli tırmanış

Ağrı Diyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde güvenlik güçlerine PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda dört asker yaralandı. TSK'dan yapılan açıklamada, 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin yaralı olarak yakalandığı ifade edildi. Açıklamada, 3 askerin hafif yaralı olduğu, 1 askerin ise ameliyata alındığı belirtildi.

Yayınlanma: 11.04.2015 - 10:44
Abone Ol google-news

Çıkan çatışmada 4 asker yaralandı. Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edildi.

Erzurum'da bulunan İçişleri eski Bakanı Efkan Ala Ağrı Diyadin'deki saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada  "1'i üsteğmen 3'ü uzman çavuş 4 jandarma yaralanmıştır. Saldırıyı yapanlar etkisiz hale getirildi" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan olayla ilgili yapılan açıklama şöyle; "11-12 Nisan 2015 tarihinde Ağrı İli Diyadin İlçesi Yukarıtütek Köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından organize edilen ve “Bahar Şenliği olarak isimlendirilen etkinlikte Bölücü Terör Örgütü’nün propagandasının yapılacağı, vatandaşlarımıza seçimde destekledikleri adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yönünde bilginin alınması üzerine, Kamu Düzeninin bölgede sağlanması için Ağrı Valiliğinin talimatı ile Ağrı İl Jandarma Komutanlığınca 15 Timden oluşan Güvenlik Gücü 10-11 Nisan gecesi bölgeye sevk edilmiş, bölgede tertiplenme esnasında unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır. Ateşe derhal karşılık verilmiş, ancak teröristlerce açılan ilk ateş esnasında dört askeri personelimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölgeye İnsanlı Keşif Uçağı, Silahlı Helikopterler ve karadan da takviye Komando Birlikleri sevk edilmiş olup çatışma devam etmektedir."

VİDEO - Ağrı Diyadin'de çatışma : 4 asker yaralı... İlk görüntüler

'Ateşle oynayan kendisi kaybeder'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ağrı'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışma hakkında bir açıklama yaptı.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Akdoğan, "Ağrı'da halkımızın huzur ve güvenliği için gayret gösteren güvenlik güçlerimize yönelik terörist saldırıyı kınıyorum. Siyasal rekabete baskı, şiddet ve silah karıştırmak, halkın iradesine zorla ipotek koymaya çalışmak kabul edilemez. Kamu düzenine, seçim güvenliğine ve millet huzuruna yönelik girişimlere müsamaha gösterilemez. Ateşle oynayan kendisi kaybeder" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı, Ağrı'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Kamu düzenini zedeleyen, vatandaşlarımızın güvenliğini riske atan bu tarz gelişmelere karşı devletimizin tüm kurumları gerekli tüm tedbirleri almaya ve uygulamaya kararlıdır" denildi.

İçişleri Bakanlığı, "11 Nisan 2015 günü Ağrı ili Diyadin İlçesine bağlı Yukarı Tütek köyü civarında silahlı terör örgütünün vatandaşlarımıza baskı uygulayacağı ve terör örgütünün propagandasının yapılacağı bilgisi üzerine kamu düzeninin sağlanması amacıyla ilgili birimlerimiz bölgeye sevk edilmiştir. Bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından ateş açılmış ve ilk ateşte 4 askerimiz çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Bölgeye geçiş sırasında saldırı olması, kamu düzenine ilişkin hassasiyetimizi doğrulamakta ve alınan tedbirlerin gerekliliğini göstermektedir. Kamu düzenini zedeleyen, vatandaşlarımızın güvenliğini riske atan bu tarz gelişmelere karşı devletimizin tüm kurumları gerekli tüm tedbirleri almaya ve uygulamaya kararlıdır."

 

Genelkurmay'dan açıklama

TSK'dan yapılan açıklamada, 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin yaralı olarak yakalandığı ifade edildi. Açıklamada, 3 askerin hafif yaralı olduğu, 1 askerin ise ameliyata alındığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan dört personelimiz Ağrı Devlet Hastanesine tahliye edilmiş olup, üç personelimizin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, bir personelimizin ise ameliyata alındığı hastane yetkililerinden öğrenilmiştir. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Diğer taraftan silahlı çatışmada beş teröristin öldürüldüğü, bir teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Yaralı askerler helikopterle Ağrı Devlet Hastanesi'ne getirildi

Diyadin'in Yukarı Tütek Köyünde teröristlerle girdikleri çatışmada yaralanan bir üsteğmen ile 3 uzman çavuş helikopterlerle 12'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına indirildi. Yaralı jandarmalar buradan ambulanslarla Ağrı Devlet Hastanesine getirildi. Hastane önünde bekleyen Vali Musa Işın ve Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak yaralıların durumu hakkında bilgi aldı. Jandarma ekipleri ve polisler hastanhe önünde geniş güvenlik önlemi aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler