TEKEL'e destek yürüyüşü

Türkiye Komünist Partisi (TKP), TEKEL işçilerinin 20 Şubat'ta Ankara'da gerçekleştireceği 24 saatlik eylem için seferberlik başlattı.

Yayınlanma: 18.02.2010 - 14:46
Abone Ol google-news

TKP'den TEKEL işçilerinin 20 Şubat'ta 4 konfederasyon temsilcileriyle gerçekleştireceği geceleme eylemine ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamada, "TEKELden beş koldan" sloganıyla başlıca TEKEL fabrikalarının bulunduğu bölgeler üzerinden yürüyüşler başlatılacağı belirtilerek, yürüyüşün kolları şöyle belirlendi: "İstanbul-Marmara kolu, İzmir-Ege kolu, Diyarbakır-Güneydoğu kolu, Samsun-Karadeniz kolu, Hatay-Çukurova."


"TEKEL işçisi kazanırsa hepimiz kazanırız"

Açıklamada, hafta başından itibaren yürütülen hazırlıklarla her güzergah üzerindeki il ve ilçelerde yürüyüş ve toplantı yapıldığı bildirilerek, tek sıra halinde TEKEL bayraklarıyla yapılan yürüyüşlere TEKEL işçileri ve ailelerinin de katıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "TEKEL işçisi kazanırsa hepimiz kazanırız" mesajının işlendiği yürüyüş kollarının Cumartesi sabahı Ankara'da noktalanacağı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "TEKEL işçisinin haklarını almak için yürüttüğü direniş, yalnızca TEKEL'in direnişi değildir. TEKEL'in direnişi, ülkemizdeki milyonlarca işsizin direnişidir, çünkü TEKEL işçisi tam zamanlı bir iş hakkını ve iş güvencesini savunmaktadır. TEKEL'in direnişi, ülkemizdeki milyonlarca kamu emekçisinin, işçisinin ve memurunun direnişidir, çünkü TEKEL işçisinin haklarını hükümete yedirmemesi, hükümetin hazırda tuttuğu yeni saldırılara kapıların kapatılması anlamına gelecektir. TEKEL'in direnişi, ülkemizde sayıları iyice azalmış olan sendikalı işçilerin direnişidir, çünkü 12 bin TEKEL işçisinin 4C'ye geçirilmesi yeni bir sendikasızlaştırma operasyonunun da bir parçasıdır. TEKEL'in direnişi, sendikasız, iş güvencesiz, 14 saat 16 saat çalışan işçinin direnişidir, çünkü TEKEL 'dışarda o kadar işsiz var seni atar onlardan birini alırım' diyen zalimlere 'bu ülkede milyonlarca işsiz varsa,TEKEL işçisi de var!' dememizi sağlamaktadır."

Öte yandan; Memur Sendikaları Konfederasyonu, TEKEL işçilerinin hak arama "mücadelesini" ideolojiler ve örgütler üstü bir konu olarak gördüklerini belirterek, Türkiye'nin "en büyük memur konfederasyonu" olmalarını sağlayan 400 bin üye ve kurumsal güçleriyle TEKEL işçilerine desteklerini sürdüreceklerini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler