Telekom’un hedefi 81 akıllı kent

Türk Telekom İş Birimi CEO’su Akarca, iki yıl içinde 20-30 akıllı kent uygulamasını daha hayata geçireceklerini, toplamda 81 ili hedeflediklerini söyledi.

Yayınlanma: 24.10.2015 - 04:11
Abone Ol google-news



Türk Telekom, Londra’da düzenlenen 15. Broadband World Forum’da dünyaya, Türkiye’de hayata geçirdiği ‘Akıllı Şehir Çözümlerini ve Vizyonunu’ aktardı. Zirvede dünyanın önemli telekom şirketlerinin temsilcilerine bir sunum yapan Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Ali Akarca, akıllı şehirlerin, günlük yaşamı kolaylaştırdığını ve yüzde 60’a varan kaynak tasarrufuna olanak sağladığını söyledi. Akarca konuşmasında şubatta başlayan Karaman ve mayısda başlayan Antalya uygulamalarından örnekler vererek 2 yıl içinde 20-30 ili daha ‘akıllı kent’ yapacaklarını, hedeflerinin 81 ile akıllı kent uygulamalarıyla tanıştırmak olduğunu söyledi.

Kente özel teknoloji Akarca, zirvenin ardından gazetecilerle sohbet toplantısında soruları da cevapladı. “Şehirleri akıllandıran teknolojimiz sayesinde, şehre özel entegre çözümler sunuyoruz” diyen Akarca, İstanbul’un trafiği, Adana’nın gürültüsü, İzmir’in atık sorununa Akıllı Şehir teknolojileriyle çözüm bulacaklarını bu sayede şehirlerin, vatandaşlar için daha yaşanabilir hale geleceğini vurguladı.

Ali Akarca, Türk Telekom Grubu’nun uyguladığı akıllı şehir servisleriyle dünyaya örnek olduğunu belirterek, “Eskiden bu tür uluslararası konferanslarda başkaları konuşur, biz dinlerdik. Geliştirdiğimiz teknolojiyi anlatmamız için artık bizi konuşmacı olarak davet ediyorlar ve onlar bizim başarılarımızı dinleyip etkileniyorlar. Bu hem Türkiye hem de Türk Telekom Grubu için büyük bir gurur” dedi.

Mehmet Ali Akarca “Akıllı şehir çözümleri kaza oranını yüzde 60’a kadar düşüyor. Akıllı kent çözümleri trafikte bekleme süresi yüzde 25 kısalıyor. Akıllı aydınlatma ile Türkiye’de her yıl 650 milyon TL tasarruf potansiyeli var. Akıllı ölçüm ile Türkiye genelinde yılda 2.75 milyar TL’lik elektrik tasarrufu sağlamak mümkün. Ayrıca kaza sayısında yüzde 60, karbondioksit salınımında yüzde 40, suç oranında yüzde 25 azalma sağlanıyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler