TEMA için her resim bir ‘Nefes’

TEMA için her resim bir ‘Nefes’

Yayınlanma: 18.05.2015 - 17:13
Abone Ol google-news

TEMA Vakfı yararına düzenlenen Nazan Pamuk’un ‘Nefes’ adlı resim sergisi, 19-24 Mayıs tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde, Fulya Sanat Merkezi’nde resimseverlerle buluşacak. Yurt içinde ve yurt dışında birçok kişisel ve karma sergiye katılan Pamuk, sosyal sorumluluğun önemini sanatıyla vurguluyor. Fantastik ve sürrealist tarzıyla öne çıkan eserlerinde ağırlıklı olarak figür üzerinde çalışan Pamuk, zaman zaman kendisini etkileyen toplumsal olayları ve etkisinde kaldığı görüntüleri kendi kadrajında hayal edip tuvale döküyor.

Midilli Adası ve doğa...

Yunanlı fotoğrafçı ve seyahat yazarı Tzeli Hadjidimitriou’nun Midilli Adası fotoğraf sergisi İstiklal Caddesi’nde bulunan Sismanoglio Megarodo’da 22 Mayıs’ta açılacak. Yunanistan’ın en doğu noktasında bulunan Midilli, Hadjidimitriou’nun fotoğraflarında farklı doğasıyla karşımıza çıkıyor. Sergi 7 Haziran’a kadar görülebilir. (0 212 244 93 35)

Usta ressamlar Bodrum’da buluşuyor

Nurol Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek olan “Avrupalı Naif Ustalar II” resim sergisi, Bodrum’da sanatseverlerle buluşuyor. Naif sanatın ülkemizdeki temsilcilerinden, Hüseyin Yüce ve Sema Çulam’ın yanı sıra, sergide; Yunanistan’dan Rouli Boua, Almanya’dan Olaf Ulbricht, Finlandiya’dan Aimo Katajainen, İtalya’dan Alessandra Puicci ve Guido Vedovato’nun yapıtları da yer alıyor. Sergi 6 Haziran’a dek devam edecek.

‘Aşk ve Faşizm’

Galata Perform’un oyunu “Aşk ve Faşizm”, bugün saat 20.30’da garajistanbul’da sahnelenecek. Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi kapsamında bir araya gelen Gianina Carbunariu, Linda McLean, Yeşim Özsoy Gülan, Helena Tornero’nun metinlerinin birleşmesinden oluşan oyunu Yeşim Özsoy Gülan yönetiyor.

‘Tatyana’ sahnede...

Biriken tiyatro topluluğunun “Tatyana” adlı oyunu, yarın saat 20.30’da Talimhane Tiyatrosu Şişli Black Out Sahnesi’nde sahnelenecek. Anton Çehov ve Aleksey Suvorin’in metinlerinden esinlenilen oyunu uyarlayan ve yöneten Melis Tezkan ve Okan Uru. Oyunda, Kanbolat Görkem Arslan, Mehmet Bilge Aslan, Yelda Baskın, Fırat Çelik, Meral Çetinkaya, Defne Halman rol alıyor.

David Garrett’ten Brahms klasikleri

Günümüzün, önemli keman virtüözlerinden David Garrett 20 Mayıs’ta saat 21.00’de Haliç Kongre Merkezi’nde hayranlarıyla buluşacak. Garrett, Yapı Kredi’nin ana sponsorluğunda IEG Live ve Piu Müzik’in düzenlediği “Good Music In Town” konserleri kapsamında Türkiye’de ilk kez konser verecek. Kemanıyla yeniden hayat verdiği ezgilerle dinleyiciyi bambaşka bir dünyaya götüren Garrett, İstanbul sahnesinde seyircisine, Johannes Brahms’ın klasiklerinden oluşan bir keman resitali sunacak.

CRR’de müzik ziyafeti

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu bu hafta, 50 yıllık geçmişi ile Britanya’nın en iyi oda müziği topluluğu olarak kabul edilen The Nash Ensemble’yi konuk ederken dört gün sürecek olan ve David Russel, Canizare, Sharon Isbin gibi dünyaca ünlü sanatçıların katılacağı II. Gitar Festivali’ne ev sahipliği yapacak. 2010 yılından beri dünyanın en prestijli salonlarından biri Wigmore Hall’un yerleşik oda müziği topluluğu olan The Nash Ensemble, Şef Martin Brabbins yönetiminde 20 Mayıs Çarşamba günü 20.00’de CRR’ye konuk olacak. Konserde, uluslararası birçok ödülün sahibi olan Alman Mezzo Soprano Christianne Stotjin solist olarak yer alacak.

The Nash Ensemble konserde; Claude Debussy, Gabriel Fauré, Maurice Ravel ve Hector Berlioz’un eserlerini seslendirecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler