'Terör örgütünün yaptığı olaylara benziyor'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Hakkari'deki mayınlı saldırıya ilişkin, "Bütün görüntüler terör örgütünün bugüne kadar yaptığı olaylara benziyor" dedi.

Yayınlanma: 17.09.2010 - 16:35
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen 22. Reform İzleme Grubu Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu.

BDP ile görüşme

Bakan Atalay, BDP'yle görüşmeye ilişkin bir soru üzerine, daha önce BDP'nin Başbakan Erdoğan ile görüşme talebinde bulunduğunu ifade ederek, Erdoğan çok yoğun olduğu için bu görüşmenin Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e verildiğini söyledi. Görüşmenin, o randevu üzerine gerçekleştirileceğini dile getieren Atalay, basında, görüşmenin gizli olacağına dair haberlerin doğru olmadığını kaydetti.
 

"Terör örgütünün yaptığı olaylara benziyor"

Bakan Atalay, Hakkari'deki saldırının ardından olayın aydınlatılmadan bir açıklama yapmanın doğru olmayacağını kaydederek, "Bazıları daha olayın olduğu anda ileri hükümler vererek açıklamalar yaptı, bu çok üzücü. Olay çok acı. Tam bir vahşet. Bu bir canilik. Terörün acımasız, insanlık dışı yüzü.
İnsan kabullenemiyor. İnsan insana bu nasıl layık görüyor, anlamakta bile zorluk çekiyorsunuz. O çocuklara, o masum insanlara bunu layık görenlerde insanlığın zerresi bile yoktur. Bu acımasız bir terör"
dedi.

Atalay, olaya ilişkin bütün verilerin, tutulan raporların elinde olduğunu söyleyerek, bunların bir kısmının laboratuarlarda kriminolojik incelemelere tabi tutulacağını belirtti. Bütün görüntülerin terör örgütünün bugüne kadar yaptığı olaylara benzediğini vurgulayan Atalay, "Özellikle de 9 Temmuz 2010'da Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki olay yerine 12 kilometredir, buranın 12 kilometre güneyindedir, Üzümcü Jandarma Karakolu emniyet unsurlarının geçişi esnasında infilak etmişti. Kurgu, patlayıcı, özellikle kablo vs. sistem onunla hemen hemen aynı. Biz bu olayları aydınlatmayı çok önemli görüyoruz. Hem terörde hem terör dışı, Türkiye olayları aydınlatmada çok başarılı. Faillere ulaşmada çok başarılı olunacağına ve sonuç alınacağına inanıyorum" ifadesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler