"Teröristler seçimleri etkilemeye çalışabilir"
Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, bu yıl birçok seçimin yapılacağı Almanya'da teröristlerin seçmenlerin tutumunu etkileyebilmek amacıyla saldırılar düzenlemeye çalışabileceklerini söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, ''Loyal Magazin für Sicherheitspolitik'' dergisinin mart sayısına yaptığı açıklamada, genel seçimler ile gittikçe artan terör tehditleri arasında bir bağlantı olup olmadığı sorusunu, ''Vahşi teröristler Batılı demokrasilerde özgür kararları etkilemeye çalışıyor'' şeklinde yanıtladı.
Bunun bir örneğinin, İspanya'nın başkenti Madrid'de 2004 yılında yapılan parlamento seçimleri öncesinde trenlere düzenlenen saldırılarda görüldüğünü ifade eden Schaeuble, bu saldırıların teröristlerin seçmenleri etkilemek amacıyla gerçekleştirdikleri yönünde yorumlar yapıldığına işaret etti.
Almanya'da vatandaşların yine de endişe etmemeleri gerektiğini, güvenlik makamlarının çok iyi çalıştıklarını kaydeden Schaeuble, Almanya'nın uluslararası terörizmin hedefinde bulunduğunun yeni bir tespit olmadığını belirtti. Schaeuble, ''Bizleri korku ve endişeye sevk etmek, teröristlerin hiçbir zaman ulaşmamaları gereken bir hedeftir. Kararlı bir şekilde tepki göstermeliyiz, ancak yeterli ölçüde de sükunete ihtiyacımız var'' diye konuştu.

En Çok Okunan Haberler
-
Vekiller İmamoğlu için imza vermeye başladı
-
Aktrol Bölükbaşı'nı 'besleyen' isimleri açıkladı!
-
TÜSİAD'dan bir açıklama daha!
-
Sedat Peker'den 'MHP' ve 'dönüş' açıklaması
-
Rıdvan Dilmen'den Galatasaray iddiası!
-
MHP’li Adan'dan AKP sıralarına ‘azar’: ‘Terbiyeli ol’
-
AKOM turuncu kodlu alarma geçti!
-
HDK soruşturmasında 10 ilde operasyon
-
Özel, adayını isimsiz ilan etti!
-
‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten hapis cezası aldı