TOKİ aynı bölgede ikinci camiyi yaptırıyor

TOKİ'nin Mamak Toplu Konut Projesi kapsamında başta "kültür merkezi" olarak gösterilen yere, "imar planı değişikliğiyle" cami yapmaya başladı.

Yayınlanma: 26.08.2013 - 16:55
Abone Ol google-news
Untitled Document


c10

Cumhuriyet/Ankara- Çevre ve Å?ehircilik Bakanlığı’nın onayı ile deÄŸiÅŸtirilen planın ardından, bölgede oturan yurttaÅŸların istememesine karşın kültür merkezinin cami olması için harekete geçildi. Cami inÅŸasına baÅŸlanan alana, çok yakın bir mesafede baÅŸka bir caminin varlığı dikkat çekiyor.

TOKÄ°’nin Mamak Harman Mahallesi’nde inÅŸa ettiÄŸi toplu konut projesinde yer alan AkdoÄŸan Sitesi’nde, kültür merkezi olarak gösterilen boÅŸ alanda 8 yıl boyunca hiçbir çalışma yapılmadı. Projede, “kültür merkezi alanı” olarak ayrılan bölge, site sakinlerinin haberi olmadan imar deÄŸiÅŸikliÄŸiyle “dini tesisler alanı” olarak deÄŸiÅŸtirildi. Çevre ve Å?ehircilik Bakanlığı’nın da onayladığı imar deÄŸiÅŸikliÄŸiyle sitede, cami yapımına baÅŸlandı.

Bazı site sakinleri, cami yapılan bögenin çok yakınında bir caminin bulunması ve alanın projede ilk olarak kültür alanı olarak ayrılması nedeniyle imar deÄŸiÅŸikliÄŸine itiraz etti. 350 adet dilekçeyle TOKÄ°’ye baÅŸvuran site sakinleri, alanın projedeki ilk ÅŸekliyle kalması talebinde bulundu.

TOKÄ°’den AydoÄŸdu Sitesi Toplu Yapı Yönetim Kurulu’na yapılan açıklamada, “teslim edilen konutlara hizmet edecek ibadethanenin bulunmaması ve alanın sitenin kuruluÅŸundan beri kullanımaması nedeniyle idareye talep geldiÄŸi” kaydedildi.

Talep doÄŸrultusunda hareket edildiÄŸinin belirtildiÄŸi açıklamada, “imar deÄŸiÅŸikliÄŸi ile kullanımın kültür alanından dini tesisler alanına dönüştürüldüğü” ve “cami yapımına yönelik ihalenin gerçekleÅŸtiridiÄŸi, caminin inÅŸaat aÅŸamasında” olduÄŸu bildirildi.

TOKÄ°’nin açıklamasında tüm bu gerekçelerin sıralanmasının ardından kültür alanı talebine karşılık olarak, “Cami yapımı talebi site yönetimi tarafından idaremize yapımış ve mevzuatlar çerçevesinde iÅŸlemler yürütülerek cami yapımı iÅŸi ihalesi gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir” ifadeleri yer aldı.

26 AÄŸustos 2013


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler