Toroslarda Navara

Navara'nın tanıtımı Antalya'da yapıldı.

Yayınlanma: 28.03.2016 - 13:04
Abone Ol google-news

İp gibi dizildik yollarda. Sonra su gibi aktık saatlerce kıvrıla kıvrıla süslü püslü, dantelli dağlarda. Ben diyeyim 40, sen de 60 rengharenk Nissan Navara arka arkaya. Test sürüşü yaparken Toroslar’ın batısındaki Beydağları’nda, hava ılıdı, bulutlar hizadan çıktı, kartallar bize tepeden baktı. Fonda bir ara Dire Straits’ten Brothers in Arms çaldı.

Sürreyya İzgi’yle aynı anda aynı Navara’ya göz koyduk. Seçmek zordu, çünkü yeni Navara’nın bütün renkleri birbirinden hoştu.

O-mo-kara-do, simo-simo bir ban-do. Piyango Sürreyya’ya vurdu. Geçti direksiyon mahalline.

Hiç olmadık bir yerde hiç olmadık renk ve şekilde bir kuş çıkar ya karşına. Hani şaşırır da şaşırırsın. Uzak diyarlara ışınlandığını sanırsın. Bu da öyle. Dıştan pick-up. İçine girince, “Pardon acaba yanlış yere mi geldik?” hissi. Konfor ve lüks omuz omuza.

Çok da umurumda değilmiş gibi yapıp, en zorlu etabı Süreyya’ya bıraktım. Yan koltukta antepfıstığı ayıkladım. Zaten korkardım. Sağın uçurum, solun bıçak gibi kaya, önün dipsiz sobe. Bermuda Şeytan Üçgeni az ileride. Ne de olsa Süreyya 16 yıldır çeşitli gazete ve dergilerde son olarak internet sitesi e-motoring’te otomobillerin ruhunu ters yüz ediyor. Kutuplardan, çöllere yedi düvelde otomobil test ediyor. Omlet gibi çırptı da çırptı Navara’yı. Ama midelerimizi yerinden hoplatamadı. Yan koltukta ayıklardım pirincin de taşını ey okuyucu. Çünkü Nissan ilk kez bir pickup üzerinde 360 derece çevre görüş sistemi ile bağımsız ve helezon yaylı arka süspansiyon sistemi sunuyor. Lütfen artık yırtın, atın, unutun pick-up’larla ilgili tüm ezberlerinizi! Sarsmıyor, konfor sunuyor bu yeni nesilleri. Bir ara Süreyya dedi ki; “Sanki bir hovercraft’tayız.” Uzay araçlarında kullanılan sıfır yerçekimli koltuğumdan söylediğini onayladım.

Sonra sucuk ekmek yedikten sonra en zirvede, şoför mahalline bu kez ben kuruldum. Ben de tork çıkışına, viraj hakimiyetine, çevikliğine hayran kaldım. Aynı zamanda bir müzik yazarı olan Süreyya DJ’liği ele aldı. Muhteşem manzaralar film sahnelerini aratmadı. “Giderayak ille de teşbih sun bizlere” diyorsan ey okuyucuların en dalgacısı; kırar mıyım seni? Nissan Navara bir erkek olsaydı: Dışı jilet gibi şık, ama içi Heidi’nin dedesi gibi dağınık ve dağlarda yaşamaya alışık bir maceracı olurdu. Reveransla sana dans salonunun kapısını açarken, az önce meydan muharebesinde binbir düşmanını yerle bir ettiğini asla söylemez, sadece gülümserdi.

 

45 bin adet satıldı

Nissan Otomotiv Genel Müdürü Sinan Özkök 2016 Uluslararası En İyi Pick Up Ödülü sahibi Navara’nın tanıtım toplantısındaydı. Hem şahane ev sahipliği yaptı hem de bilgiler verdi: “Nissan olarak ilk pick-up modelimizi 1935 yılında ürettik. 80 yılık süre içinde 180 ülkede 14 milyonun üzerinde kişiye ulaştık. Nissan pick-up modelleri kimi zaman ailenin bir üyesi oldu. Kimi zaman da profesyonel kullanıcının iş ortağı olarak yoluna devam etti. Bugüne kadar Türkiye pazarında 45 bin adetten fazla Nissan pick-up satıldı.”

 

Özellikleri

1 ton yük çekme kapasitesine sahip. 3.500 kg. römork çekebiliyor.

1578 mm’lik kargo alanıyla sınıfının en iyisi. 2.3 litrelik çift turbo 190 HP dizel ya da tek turbo 160 HP dizel motor seçenekleri var.

100 km’de yalnızca 6.4 litre yakıt harcıyor.

6 ileri vitesli manuel ya da 7 ileri vitesli otomatik şanzıman seçeneği var.

450 Nm tork ve eski motora göre tüketim ve çekişte yüzde 24 verimliliğe sahip.

Fiyatı: 79.900 – 115.900 TL


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler