'Türk nobelleri'ni Cumhurbaşkanı verecek

"2010 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS (Üçüncü Dünya Bilimler Akademisi) Teşvik Ödülü" yarın Cumhurbaşkan Abdullah Gül tarafından, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek törenle verilecek.

Yayınlanma: 27.12.2010 - 09:47
Abone Ol google-news

TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından, 2010 yılında 1 Bilim Ödülü, 2 Özel Ödül ve 14 Teşvik Ödülü ile 1 TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi. 2010 yılında Hizmet Ödülü verilmedi. Ödüller TÜBİTAK tarafından 24 Temmuz'da duyuruldu. Türkiye'de yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunmuş, hayattaki bilim insanlarına verilmekte olan Bilim Ödülü için 2010 yılı ödül miktarı 25 bin lira, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor. Bilim Ödülü sahiplerine ayrıca ödül miktarı kadar araştırma desteği de veriliyor.

Bilim Ödülü eşdeğeri olarak oluşturulmuş bulunan Özel Ödül, yurtdışında yaptığı çalışmalarıyla bilime uluslararası düzeyde katkıda bulunmuş, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Özel Ödül için 2010 yılı ödül miktarı 25 bin lira, altın plaket ve ödül beratından oluşuyor.

Teşvik Ödülü, yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip olduğunu kanıtlamış, ödülün verildiği yılın ilk gününde 40 yaşını geçmemiş hayattaki bilim insanlarına veriliyor. Teşvik Ödülü için 2010 yılı ödül miktarı 10 bin lira, gümüş plaket ve ödül beratından meydana geliyor.

Yıllar itibarıyla fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarında dönüşümlü olarak konulan TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü, 2010 yılında matematik alanında verildi. TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü için 2010 yılı ödül miktarı 2 bin dolar, gümüş plaket ve ödül beratından oluşuyor.

Ödül kazananlar

2010 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülünü Kazanan Bilim İnsanları şöyle:

BİLİM ÖDÜLÜ, Sağlık Bilimleri: Prof. Dr. Seza Özen,
ÖZEL ÖDÜL, Mühendislik Bilimleri: Prof. Dr. Umran Savaş İnan, Sosyal Bilimler: Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu,
TEŞVİK ÖDÜLLERİ Temel Bilimler: Doç. Dr. İsmail Boztosun, Prof. Dr. Melih Ertan Çınar, Doç. Dr. Mehmet Doğan, Doç. Dr. Emrah Kalemci, Doç. Dr. Mahmut Özacar, Doç. Dr. Asiye Safa Özcan, Mühendislik Bilimleri: Prof. Dr. Adil Baykasoğlu, Doç. Dr. Alper Tunga Erdoğan, Doç. Dr. Bahar Yetiş Kara, Prof. Dr. Mehmet Kitiş, Doç. Dr. Metin Muradoğlu, Sağlık Bilimleri: Doç. Dr. Reşat Özaras, Sosyal Bilimler: Yrd. Doç. Dr. Selin Sayes Böke, Yrd. Doç. Dr. Caner Bakır.
TÜBİTAK-TWAS TEŞVİK ÖDÜLÜ Prof. Dr. A. Muhammed Uludağ.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler