Türk tenisi başkanını arıyor

Son İki dönemdir Tenis Federasyonu Başkanlığını yürüten Azmi Kumova yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. Bu nedenle Türk tenisinde yeni bir dönem başlayacak. 1 Kasım’da gerçekleşecek Tenis Federasyonu seçimi öncesi adaylığını açıklayan Mesut Polat 4 yıldır başkan vekiliğini devam ettiriyor.

Yayınlanma: 30.10.2008 - 22:08
Abone Ol google-news

Son İki dönemdir Tenis Federasyonu Başkanlığını yürüten Azmi Kumova yeni dönemde aday olmayacağını açıkladı. Bu nedenle Türk tenisinde yeni bir dönem başlayacak. 1 Kasım’da gerçekleşecek Tenis Federasyonu seçimi öncesi adaylığını açıklayan Mesut Polat 4 yıldır başkan vekiliğini devam ettiriyor.

Türk tenisinin gelişmesi için elinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduğunu belirten Polat “ Tenisin kurtuluşu için bu sporu ülkede tabana yaymak gerekli. Ulusal takıma dahi oyuncu seçerken 20 - 30 kişi arasından seçim yapmak zorundasınız. Oysa 500-1000 oyuncu seçmek kaliteyi artıracaktır. Bunları yapmanın yolu ülkede tenis kortlarının ve tenis kulüplerinin artmasını sağlamak. Bir başka önemli husus da antrenörlerimizin, eğiticilerimizin seviyesini yükseltmek. Zaten son üç yıldır ITF ve Tennis Europe’un destekleriyle getirdiğimiz yabancı antrenörlerle gelişim seminerleri düzenleyerek bu konuda önemli bir mesafe aldık ” dedi. Başarılı sporculara  yatırım yapmayı plandıklarını dile getiren tecrübeli başkan adayı “ Türkiye’de 135 tenis kulübünde 1000’e yakın antrenör görev yapıyor. Bu antrenörlerin gözetiminde çalışan oyuncular içinde sivrilenleri, ümit vaad eden oyuncuları bulup çıkarmak istiyoruz. Genç oyuncuları erken yaşlarda keşfetmek için Federasyon’a bağlı maaşlı yetenek avcıları göreve başlayacak. Yetenekli oyuncuları Tenis Federasyonu olarak destekleyip onların uluslar arası platforma çıkmasını sağlayacağız. Bu programın en önemli noktalarından birisi başarıya endeksli olmasıdır. Bu sistem çocukları sürekli başarılı olmaya motive edecek.Uçak biletinden,harcamalarına antrenörün masraflarını karşılayacağız. Performansı düşen oyuncuları ise bu sistemin dışında bırakacağız”şeklinde konuştu.



Polat’ın Projeleri

- Türkiye’nin  tenis haritasını dikkate alarak tenisin ülkeye yayılması için belli bölge ve illerden başlayarak kulüplerimiz ve GSGM ile ortaklaşa Türk tenisini geliştirme projesini uygulamaya sokmak.

- Faal antrenörler ve kulüpleri elektronik ortamda kontrol edilecek. Her yıl uluslararası başarısını kanıtlamış antrenörler tarafından eğitim semineri yapılacak.

- Tenis kalitemizi arttırmak için altyapı çalışmaları ve turnuvaları arttırılacak. Altyapı çalışmaları yapan kulüplerimiz maddi olarak desteklenecek.

- Veteran tenisinde başlatacağımız yeni düzenlemeler ile tenisin sportif ve sosyal amaçları daha önce çıkarılacak.

- Turnuvaların sağlıklı uygulanıp, sonuçlandırılması için yapılan hakem yetiştirme ve modernizasyona devam edilecek.

- Ülkemizin tenis seviyesini yukarı çekip, uluslararası başarıyı yakalayabilecek oyuncularımız desteklenecek.

- Bayan ve erkek Ulusal takımlarımızı koordine edilecek. Yaş grubu oyuncularımızın gelişimlerinin tüm yıl boyu takibi için maaş ve sigortası federasyonumuz tarafından karşılanacak.

- Uluslararası arenada söz sahibi olmak için ülkemizde yapılan uluslararası turnuvaların miktarının ve kalitesinin arttırılması sağlanacak.

- Liglere yeni bir kan getirmek ve kalitesini arttırmak için sponsor bulunarak ligde başarılı olan kulüplerin ödüllendirilmesi sağlanacak.

- Yaklaşık 15.000 olan lisanslı sporcu sayımızı 2010 yılında 100.000 lisanslı tenisci sayısına ulaştıracağız.

-Tenis sporuna ana sponsor bulunacak. Buradan sağlanacak gelirin %20’si Türk tenisini geliştirmek ve başarılı sporcuları desteklemek için ayrılacak. %80’i ise altyapıya ve performans sporuna destek olan kulüplerimize başarıları (sayı ve seviye) oranında dağıtılarak kulüplerimize destek olunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler