Türkiye tesettürde dünya birincisi

Tesettür Giyim Forumu’nda açıklanan verilere göre Türkiye yıllık 39.3 milyar dolarla İslami giyim harcamalarında başı çekiyor.

Yayınlanma: 31.07.2015 - 05:54
Abone Ol google-news

Küresel İslam Ekonomisi Zirvesi etkinlikleri kapsamında İtalya’nın Torino kentinde dünyanın önde gelen İslami giyim sektörü temsilcilerinin bir araya geldiği “tesettür giyim forumu” yapıldı. Bbctürkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre toplantının sonuçları çarpıcı.

Torino Belediyesi, Ekonomik Kalkınma Genel Müdürü Gianmarco Montanari, 2013 yılı islami giyim harcamalarında 39.3 milyar dolarla Türkiye’nin birinci sırada yer aldığını açıkladı. Türkiye’yi takip eden ve nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ülkelerse şöyle:

* Birleşik Arap Emirlikleri (22,5 milyar dolar),

* Endonezya (18,8 milyar dolar),

* İran (17,1 milyar dolar),

* Suudi Arabistan (16 milyar dolar)

* Nijerya (14,4 milyar dolar)

Avrupa’da, Fransa, Almanya ve Birleşik Krallık’ta yaşayan Müslümanlar da 25 milyar doların üzerinde tüketim yaptı.

Gianmarco Montanari, İtalya’nın bu sektördeki ihracatının yüzde 20’sini Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a yaptığını da ekledi.

Torino Belediyesi’nin paylaştığı verilere göre, Müslüman tüketiciler 2013 yılında giyim ve ayakkabıya 266 milyar dolar harcadı.

İran yükselecek

İtalyan Ulusal Moda Zanaatı Konfederasyonu temsilcisi Silvio Cattaneo ise, nükleer programı konusunda uluslararası toplulukla anlaşmaya varan İran’ın “gelecekte fethedilmesi gereken pazar” olduğunu söyledi ve “İranlıların modaya olağanüstü ilgisi var ve gayri safi milli hasılaları da yükselmekte” diye konuştu.

Helal oje teknolojisi

Tesettür sektöründe faaliyet gösteren firmalar son yıllarda tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek için yeni teknoloji ve ürünler de geliştiriliyor. Bunlardan birkaçı, abdest almaya elverişli su geçiren ojeler, spor takımları için hareket kabiliyetini kısıtlamayan tesettür formalar, Ramazan ayı için özel koleksiyonlar...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler