
Okmeydanı'nda 5 gözaltı - VİDEO

İstanbul Beşiktaş'ta da polis bir öğrenciyi gözaltına almak istedi. CHP Milletvekili Süleyman Çelebi, öğrenciye sarılarak engel olmaya çalıştı.
Yaşanan arbedenin ardından polis gözaltı kararından vazgeçti.
Süleyman Çelebi şunları söyledi: "Beşiktaşta Gaz maskesi taşıdığı gerekçesiyle gözaltına alınmak istenen genci polise vermiyorum."
Taksim Meydanı'nda pankart açan iki kişi gözaltına alındı
Taksim Meydanı'nda pankart açan iki kadın gözaltına alındı. Polis meydana gelerek pankart açan iki kişi önce pankartını toplamak istedi. Göstericilerden bir pankartı bırakmamak için direndi. Polis eylemcinin elinden pankartı aldıktan sonra her ikisini de gözaltına alarak polis aracına bindirdi.
Taksim Meydanı'nda gözaltı: Pankart açan iki kişi böyle gözaltına alındı - VİDEO
İşte
İstanbul'daki gözaltı sayısı
Emniyet Müdürü Selami Altınok: Şu ana kadar 136 kişi gözaltına alındı
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok İstiklal Caddesi'ndeki Ağa Camii'nde cuma namazını kılmasının ardından İstiklal Caddesi'nde yürüyerek Taksim Meydanı'na geldi.
'Benden öcü gibi kaçmanızı istemiyorum'
Altınok'un camiden çıktıktan sonra görüntüsünü almaya çalışan basın mensuplarını uzaklaştıran korumalarının aksine İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok gazetecilere "Bir açıklama yapmayacağım ama benden böyle öcü gibi kaçmanızı istemiyorum. Arkadaşlar zorlamasınlar sizi. Siz de işinizi yapıyorsunuz" dedi.
'Memleket hepimizin memleketi, insanlar hepimizin insanı'
Taksim Meydanı'na doğru yürürken "Herhangi bir sıkıntı yok Allah'a şükür" diyerek sözlerini sürdüren Altınok, "Bir sıkıntı bir problem yok. Kaza, bela yok. İnşallah aldığımız tedbirler iyi. Ne emekçilerin ne personelimizin hiçbiri burnu kanamadan, aslında bayram olması gereken bu güzelliği bayram gibi yaşayabilme adına gayret etmek lazım. Memleket hepimizin memleketi. İnsanlar hepimizin insanı. Nasıl düşünürsek düşünelim bu memleketin insanıyız. Onun için kaza bela olmadan, kimsenin canı yanmadan bu işi kendi tedbirlerimiz açısından tamamlamak istiyoruz. Günün sonunda da kimsenin canı yanmış bir halde görmek istemiyoruz" diye konuştu.
'Yetkimiz var diye o yetkiyi olmadık şekilde kullanacak değiliz'
"En son bana 136 civarında bir gözaltı bilgisi verdiler" diyen Altınok, gazetecilerin açıklamasını çektiği sırada bariyerlere takılmaması için de "Dikkat edin. Aman aman. Düşeceksiniz" şeklinde uyarıda bulundu. İç Güvenlik Paketi'nden sonraki ilk 1 Mayıs olduğu hatırlatılan Altınok, "Biz de yasanın vermiş olduğu yetkiyi, hukukun da yetki sınırları içerisinde kullanmaya dikkat ediyoruz. Yetkimiz var diye o yetkiyi lazım olmadık bir şekilde kullanacak değiliz. Yetkiyi, hukuk ne emrediyorsa o şekilde ama yetkiyi kullanabilme noktasında da irade kullanarak gereğini yapıyoruz" dedi.
