Türkiye'de kaç kişi domuz gribi?

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de bugüne kadar tespit edilen pandemik A(H1N1) vakası sayısının bin 602'ye ulaştığını, 25 kişinin tedavisinin hastanelerde sürdüğünü açıkladı.

Yayınlanma: 30.10.2009 - 14:50
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ilk pandemik A(H1N1) grip vakasının belirlendiği 15 Mayıstan bu yana ülkede toplam bin 602 pandemik A(H1N1) vakası tespit edildiği bildirildi. Bu sayının bugün itibariyle Türkiye'de var olan değil, sürecin başlangıcından bu yana tespit edilen toplam vaka sayısı olduğu vurgulandı.

Tedavisi hastanelerde sürdürülmekte olan laboratuvar teyitli pandemik A(H1N1) grip vaka sayının 25 olduğu, bunlardan durumu ağır olan 3 hastanın tedavisinin ise yoğun bakımda sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, şunlara dikkat çekildi:

''Vatandaşlarımızın korunma tedbirlerine özenle riayet etmesi, grip belirtileri olan çocukların okul ve dershaneye gönderilmemesi gerekmektedir.

İki yaşından küçük çocuklar, kronik hastalığı olanlar, gebeler ve 65 yaş üstündekilerin grip belirtileri ortaya çıktığında mutlaka bir hekime müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bunların dışındaki kişilerde grip belirtileri ortaya çıktığında evlerinde istirahat etmeleri, ancak genel durumda kötüleşme, solunum güçlüğü, göğüs ağrısı, nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, 3 günden fazla süren ateş, ciddi ve sürekli kusması olan vakaların beklemeden doktora müracaatları büyük önem taşımaktadır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler