Türkiye'den NASA'ya gönderilen icat

"Space Apps Challenge" adlı etkinlikte ödül alan, astronotların üzerinden ay tozunu temizlemeyi başaran proje NASA'ya gönderildi.

Yayınlanma: 13.12.2019 - 19:37
Türkiye'den NASA'ya gönderilen icat
Abone Ol google-news

NASA tarafından 8 yıldır düzenlenen "Space Apps Challenge" adlı etkinlik her geçen yıl daha fazla ülkede düzenleniyor. NASA, bu projeyle beraber yaratıcılığı yetenekle birleştiren beyinlere ulaşmak için küresel bir yazılım yarışması (hackathon) düzenliyor. Dünya çevre problemlerinin çözülmesi, uzayda ilerlemek, ve insanlığın geliştirilmesi için yeni fikirler bulmak üzerine, uygulamalar ve platformlar yaratan bu organizasyon her yıl daha da büyüyen bir ilgiyle karşılanıyor. 

PROJE NASA'YA GÖNDERİLDİ

Bu yıl Nasa Space Apps Challenge , Türkiye'de  Ankara'da 18-20 Ekim 2019 tarihleri arasında ODTÜ Genç Girişimciler Topluluğu tarafından düzenlendi. Yarışmaya her yaş grubundan insan katılırken "Bilimin Çakıl Taşları" ekibi lise ve ortaokuldan oluşturduğu grup ile en ilgi çeken projeler arasunda yer alarak yarışmayı 2.sırada tamamladı.  Astronotların üzerinden ay tozunu temizleyen bir makine icat ederek 400 katılımcı ve 60 grubun içerisinden Türkiye ikincisi olmaya ekibin projesi NASA tarafından kabul görüp ABD'ye yollandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon