Uludağ Üniversitesi'nde bir ilk daha

Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) bulunan Kök Hücre Nakil Merkezi, başarılı uygulamalara imza atmaya devam ediyor. Merkezde ilk kez genel anestezi altında kök hücre toplanarak hastaya uygulandı.

Yayınlanma: 15.01.2016 - 15:09
Abone Ol google-news

Bursa’nın ve Güney Marmara’nın tek kök hücre merkezi konumunda olan UÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Hematoloji Bilim Dalı bünyesinde 2009 yılında kurulan Kök Hücre Nakil Merkezi, bölgedeki hastalara şifa dağıtıyor. Kemik iliği (kök hücre) nakilleri ile kan kanseri (lösemi) ya da lenf bezi kanseri olan hastalar için önemli bir merkez konumunda bulunan Kök Hücre Nakil Merkezi, 2016 yılının ilk ayında da bir başarıya daha ev sahipliği yaptı.

Önceki nakillerin tamamının çevre kanından toplanan kök hücrelerle gerçekleştirildiği merkezde, nakil sayısını 226’ya yükseldi ve ilk kez ocak ayının başında ağır aplastik anemili bir olguda kullanılmak üzere genel anestezi altında kök hücre topladı ve bunu hastaya uyguladı. Uygulamayı gerçekleştiren doktorlar, sağlıklı vericinin sorunsuz bir şekilde taburcu edildiğini, nakil ünitesinde hastanın tedavi ve izlenimlerinin ise devam ettiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler