Üniversitelere AKP’li rektörler

Türk üniversitelerinin dünya sıralamasındaki yeri tartışılırken üniversitelerdeki AKP kadrolaşması hız kesmiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık’ın çalışmasına göre bugüne kadar 7’si eski milletvekili AKP’ye yakın 12 kişi rektör yapıldı.

Yayınlanma: 23.08.2020 - 06:00
Üniversitelere AKP’li rektörler
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, AKP döneminde yapılan tartışmalı rektör atamalarını bir çalışma altında topladı.

Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) sunulan çalışmada özetle şunlar yer aldı:

- AKP döneminde 7 vekil rektör oldu: Geçen günlerde Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’ne ataması yapılan eski AKP milletvekili Necdet Ünüvar’ın yanı sıra daha önce 6 farklı eski AKP milletvekili de rektör olarak atandı. Eski AKP Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde, eski AKP İstanbul Milletvekili Cevdet Erdöl, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde, eski AKP Edirne Milletvekili Necdet Budak Ege Üniversitesi’nde, eski AKP İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ise 9 Eylül Üniversitesi’nde rektör olarak görev yapıyor.

- 2 ismin görev süresi doldu: Eski AKP Ankara Milletvekili Aşkın Asan’ın Avrasya Üniversitesi’nde, eski AKP Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı’nın da Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde rektörlük görev süresi doldu.

- İktidara yakın 5 isim: AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın kardeşi Aysun Bay Karabulut, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmıştı. AKP Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç’in kardeşi İsmail Güvenç, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğü’ne yerel seçimlerde AKP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Hasan Gönen de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi rektörlüğüne atanmıştı. Söz konusu üç ismin görev süreleri doldu. AKP Kayseri Milletvekili Havva Çalış’ın eşi Mustafa Çalış Erciyes Üniversitesi’nde, 2007 genel seçimlerinde AKP’nin Erzurum Milletvekili aday adayı olan Ömer Çomaklı’nın da Atatürk Üniversitesi’nde rektörlük görevi sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler