Vakalar patladı, kuyruklar uzadı
Virüs kapma endişesi yaşayan yurttaş test yaptırmak için devlet hastanelerinde saatlerce sıra bekliyor. Vatandaş çile çekerken, parası olan evinde ve özel hastanede testini yaptırıyor.

Türkiye’de yeniden artan yeni tip koronavirüs vakaları sonrası İzmir’de test yaptırmak isteyenler devlet hastanelerinin önünde sıraya girdi. Yurttaşlar koronavirüs olup olmadığını öğrenmek için saatlerce sosyal mesafeyi korumadan kuyrukta bekledi.
Özel hastanelerde test fiyatlarının pahalı olması yurttaşları isyan ettirdi. Devletin test için dahi vatandaşına çile çektirdiğini ifade eden İzmirliler, “Özel hastane 250-500 arasında test için para istiyor. Bir aileden iki kişi gitseniz, ay sonunu nasıl getirirsiniz. Neden bu kadar pahalı? Buradan da mı ticaret düşünülüyor?” diyerek, halk hastane kapılarında test kuyruğu beklerken, parası olan zenginler evlerinde ve özel hastanelerde test yaptırıyor” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.
İZMİR'DE VAKALAR PATLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı.
Koca, “İstanbul dahil bazı illerde düşüşler görüldü ancak erken yargıya varmak zor. İstanbul, Kocaeli, Bursa ve İzmir'de üçüncü zirve yaşanıyor. İzmir’de deprem sonrası sıkıntı yaşayacağımız bekliyorduk. Depremin iki hafta sonrası artış belirginleşti. Ciddi anlamda vakalar arttı. Yer yer bazı hastanelerde sorun yaşıyoruz” dedi.
Bakan Koca İzmir verileri için şunları söyledi: “İzmir, İstanbul, Bursa, Kocaeli üçüncü zirveyi yaşıyor. Sağlık çalışmaları seferberlik halinde. Filyasyon ekipleri ev ev dolaşıyor. İzmir’de, servis doluluk oranı yüzde 58.3, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 58.3, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 76.6’ya ulaştı. Yaşanan deprem ardından 2 hafta sonra artış belirginleşti. Şu anda İzmir’de ciddi anlamda vakanın arttığını görüyoruz, yer yer bazı hastanelerde sorun yaşıyoruz.”
Koca, ayrıca Ege Bölgesi’nde İzmir’in yanı sıra Aydın, Muğla, Çanakkale ve Manisa’da artışlar olduğunu paylaştı.
En Çok Okunan Haberler
-
İzmir için kritik uyarı: Vakum etkisi olacak
-
Kemal Kılıçdaroğlu o vekillerle görüştü
-
Kar yağışı yeniden başladı
-
YSK, seçime girme yeterliliğine sahip partileri açıkladı
-
İşte Ankara gündemini sarsacak anket
-
Asiltürk'ün açıklamasına Saadet Partisi'nden sert tepki
-
CHP'li isme ölüm tehdidi: 'Seni kurşun manyağı yaparım'
-
TÜGVA temsilcisi kişiye özel sınavı geçemedi
-
Fahrettin Koca, son koronavirüs tablosunu paylaştı
-
TRT'de tepki çeken görüntüler
Video Haberler
-
CHP'li Özel'den Soylu ve Çelik'e çok sert sözler!
-
Fatih Erbakan’dan 'üçüncü ittifak' sinyali
-
D-100’de 3 araç birbirine girdi: 2 ağır yaralı
-
Kütahyalı'nın 32. Gün programındaki görüntüleri
-
Medyadaki vasatlığa ibretlik bir video diye paylaştı
-
TBMM TV, Türkistanlı kadının konuşmasında yayını kesti
-
Erdoğan hakkında MSB'ye 4 soru
-
İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı
-
200 gram 'Türk saçı' 2 bin lira
-
Bursa'daki lodos fırtınasının yeni görüntüleri
En Çok Okunan Haberler
-
İzmir için kritik uyarı: Vakum etkisi olacak
-
Kemal Kılıçdaroğlu o vekillerle görüştü
-
Kar yağışı yeniden başladı
-
YSK, seçime girme yeterliliğine sahip partileri açıkladı
-
İşte Ankara gündemini sarsacak anket
-
Asiltürk'ün açıklamasına Saadet Partisi'nden sert tepki
-
CHP'li isme ölüm tehdidi: 'Seni kurşun manyağı yaparım'
-
TÜGVA temsilcisi kişiye özel sınavı geçemedi
-
Fahrettin Koca, son koronavirüs tablosunu paylaştı
-
TRT'de tepki çeken görüntüler