Vakaların arttığı İzmir’de korkutan manzaralar
Vakaların artış gösterdiği İzmir’de, hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyen yurttaşlar sahil ve caddelerde yoğunluk oluşturdu. Yurttaşlar koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere çoğunlukla uyulduğunu; ancak alınan tedbirleri yetersiz bulduklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’de vakaların artışa gösterdiğini ve kentin pandemide üçüncü zirveyi yaşadığını açıklamıştı. Geçtiğimiz haftada İçişleri Bakanlığı tarafından alınan yeni tedbirler İzmir’de de uygulanmaya başlasa da kentin işlek yerlerindeki yoğunluğun düşmediği gözlemlendi. İzmir’in en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Karşıyaka’da hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Bazı vatandaşlar hafta sonu tatilini sahil kenarında vakit geçirerek değerlendirirken, bazıları da Karşıyaka Çarşısı’nda alışveriş yapmayı ve gezmeyi tercih etti. Birçok kafe ve restoran gibi işletmelerin bulunduğu Karşıyaka Çarşısı’nda alınan tedbirlere rağmen yoğunluk görüldü. Aynı zamanda geçiş güzergahı olarak da kullanılan çarşıda, vatandaşların çoğunlukla maske takmasına ve kurallara özen göstermesine rağmen özellikle öğleden sonraki saatlerde oluşan yoğunluk korkuttu.
VATANDAŞLAR TEDBİRLERİN YETERSİZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR
Yeni alınan korona virüs tedbirlerini değerlendiren vatandaşlardan Hakan Yüksekülkü, "Yeni alınan tedbirler bana yeterli gelmiyor. Kapsamının biraz daha genişletilmesi gerekiyor. Bence tam anlamıyla 13-14 gün tam anlamıyla kapanma daha faydalı olabilir diye düşünüyorum. Herkes maske takıyor; ama bu yeterli mi bilemiyorum. Tedbirlerin yetersizliğinden dolayı vakaların arttığını düşünüyorum" dedi.
Pozitif vaka kişilerin veya temaslı insanların karantina kurallarını ihlal etmesi sonucu vakaların artış gösterdiğine inandığını söyleyen Neşe Yüksekülkü ise, "Güvenlikler HES koduyla sorgulama yaptıklarında pozitif olan kişilerin bankaya ödeme yapmaya geldiğini söyleyebiliyor, bunları duyuyoruz. Dolayısıyla pozitif vakası olanların dışarıya çıkmaması gerekiyor. İnsanlar burada çoğunlukla kurallara uyuyor" ifadelerini kullandı.
En Çok Okunan Haberler
-
KONDA'dan seçim anketi: MHP'ye şok!
-
'Hangi önceliğe göre aşı oldunuz?' sorusuna tuhaf yanıt
-
Özdağ saldırının nedenini açıkladı
-
Peş peşe yapılan saldırılara Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki
-
Yenişafak yazarından dikkat çeken Trump-Erdoğan yorumu
-
Çirkin saldırılar art arda geldi
-
Davutoğlu'ndan 'Özdağ'a saldırı' açıklaması
-
Endonezya’da ikinci karakatu içi boş halde bulundu
-
MHP'den saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ hakkında açıklama
-
Reklam gelirleri kesilen Sabah'ta yeni gelişme!
Video Haberler
-
CHP'li Özel AKP'nin trol ağının işleyişine dikkat çekti
-
2 farklı aşı vurulmaya gerek var mı? sorusuna yanıt
-
Kasabın anlattıkları Durum gerçekten vahim dedirtti
-
HES kodu açıklaması: Katılım istenilen oranda değil
-
Sinovac aşısının etkinlik oranına ilişkin açıklama
-
TRT Spor spikerinin sorusu sosyal medya gündem oldu
-
Eğlence programına köylünün dertleri damga vurdu
-
İstanbullular dikkat! Tanınan süre bugün doluyor
-
Silahlı kavganın görüntüsü ortaya çıktı: 1 ölü
-
İstanbullular kara hazırlıksız yakalandı
En Çok Okunan Haberler
-
KONDA'dan seçim anketi: MHP'ye şok!
-
'Hangi önceliğe göre aşı oldunuz?' sorusuna tuhaf yanıt
-
Özdağ saldırının nedenini açıkladı
-
Peş peşe yapılan saldırılara Kılıçdaroğlu'ndan ilk tepki
-
Yenişafak yazarından dikkat çeken Trump-Erdoğan yorumu
-
Çirkin saldırılar art arda geldi
-
Davutoğlu'ndan 'Özdağ'a saldırı' açıklaması
-
Endonezya’da ikinci karakatu içi boş halde bulundu
-
MHP'den saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ hakkında açıklama
-
Reklam gelirleri kesilen Sabah'ta yeni gelişme!