‘Valide’lerden ‘çevik’e mesaj

Validebağ Korusu bitişiğindeki yeşil alanın imara açılarak cami yapılmasına karşı çıkan kadınlar ellerinde süpürge ve faraşlarla polis barikatının bulunduğu alana yürüdü. Kötülükleri süpürmeye geldiklerini söyleyen kadınlar, “Bu barikatların ardında sizleri gözetim altına aldık. Kendi yağmanız içinde hapsolacaksınız” dediler.

Yayınlanma: 14.11.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

Validebağ’daki cami inşaatına karşı nöbet eylemi yapan kadınlara geçen pazartesi polisin biber gazı sıkarak müdahale etmesini protesto eden “Valide”ler dün Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önünde bir araya geldi. Ellerinde faraş ve süpürgelerle “Çevik, validen görse ne derdi”, “TOMA’lar kadınları, kadınlar betonu süpürüyor”, “Mahalle işgalcisi polis istemiyoruz” yazılı pankart ve dövizler taşıyan kadınlar “Kadınlar yürüyor, mücadele büyüyor”, “Pinokyo Hilmi” sloganları atarak inşaat alanındaki polis barikatına yürüdü. Kadınlar yürüyüş sırasında “İstanbul’u sata sata kalmadı kalmadı. Tayyip paraya doymadı doymadı” şeklinde şarkı söyledi. Polis barikatının önüne gelindiğinde kadınlar okulda sınav olması nedeniyle işitme engellilerin kullandığı alkış işaretini yaparak polisleri protesto ettiler. Burada ellerindeki faraş ve süpürgeleri polis barikatına asan kadınlar adına açıklamayı okuyan site sakinlerinden Arzu Gökçe, AKP’nin yalanlarını, talanlarını ve yağmalarını süpürmeyle geldiklerini belirterek, “1 aydır burada gençler kendi yaşamları ve gelecekleri için mücadele veriyor. Bizler büyük bir ailenin parçalarıyız. Parçalarımızı bir araya getirmeye, kötülükleri süpürmeye geldik. Yaşadığımız zorlukları bilerek hep birlikte el ele ve gönül gönüle daha güzel günler için doğayı birlikte yeşertmeye geldik” dedi.

İstanbul Kent Savunmasından Çiğdem Çidamlı da Validebağ nöbetinin bütün İstanbul ve Türkiye’ye örnek olan direnişlerden biri olduğunu söyledi. Çidamlı, “Validebağ direnişi baştan itibaren bir kadın direnişi oldu ve öyle de sürüyor. Koruyu yağmalamak için cami yalanlarına arkasına sığınanlar kadınlara taciz ve küfürler ederek ‘madem kadınsınız sokakta ne işiniz var’ diye saldırdılar. Biz kadınlar kendi hayatımıza, mahallemize en önde sahip çıkacağımızı gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu. Tiyatro sanatçısı Özlem Çakman da doğanın canlı ve cansız varlıkların eşit olduğu tek alan olduğunu vurguladı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler