Ve korkulan oldu!

Bakanlığın aldığı karar üzerine pitbull cinsi köpekler toplatılacak, pitbull besleyenlere ise 3434 lira para cezası kesilecek. Bu karar üzerine pitbull sahipleri köpeklerini sokağa bırakınca korkulan oldu. Pitbull sokaktan geçen bir aileye saldırdı.

Yayınlanma: 30.06.2010 - 11:12
Abone Ol google-news

İzmir'in Buca İlçesi'de, akşam gezintisine dışarıya çıkan aileye pitbull cinsi sahipsiz bir köpek saldırdı. 2 kişinin hafif yaralandığı olayda, yakalanan köpek polise teslim edildi, ardından belediye ekiplerince götürüldü.

Göksu Mahallesi 649/11 Sokak 201 numara önünde, dün saat 22.30 sıralarında meydana gelen olayda, sahipsiz pitbull cinsi bir köpeğin saldırdığı 4 kişilik bir aile dehşet dolu dakikalar yaşadı. Özel güvenlik görevlisi Emenullah Şakar (45), ev kadını eşi Gugerçin Şakar (35) ile birlikte Şerif Tikveşli İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi olan kızları Runahi Şakar'ı (9) ve aynı okulda 2'nci sınıfta okuyan oğullları Hebin Şakar'ı (7) akşam gezintisi için dışarı çıkardı.

Milliyet'in haberine göre evlerinin bulunduğu sokakta yürüyen Şakar ailesine sahipsiz pitbull cinsi bir köpek saldırdı. Pitbull önce küçük Hebin'i altına aldı, ardından araya giren baba Emenullah Şakar'ın elini ısırdı. Ailenin çığlıklarını duyup sokağa toplanan mahalle sakinleri ise köpeği etkisiz hale getirip yakaladı. Babası tarafından kurtarılan küçük çocuk, olayı hafif sıyrıklarla atlattı, baba Emenullah Şakar da elinden hafif yaralandı.

Emenullah Şakar ile oğlu Hebin Şakar, yakınlarının otomobiliyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi İntaniye Servisi'ne götürüldü. Tedavilarinin ardından taburcu edilen baba ve oğula, 1 ayda 5 defa kuduz aşısı yapılacağı öğrenildi. Mahalle sakinleri tarafından yakalanan Pitbull, önce polise, ardından da belediye yetkililerine teslim edildi. Ayrıca köpeğin sahibinin olup olmadığının da araştırıldığı bildirildi.

Olayla ilgili polis merkezine gidip şikayetçi olacağını belirten Emenullah Şakar, “Eşim ve 2 çocuğumla gezmek için dışarı çıktık. Pitbull cinsi köpek bize saldırıp oğlum Hebin'i altına alınca araya girdim. Köpek benim de elimi ısırdı. Mahalle sakinleriyle beraber köpeği yakaladık. Çocuğumu Allah korudu. Yetkililere sesleniyorum, başı boş köpeklerle ilgilensinler” dedi. Küçük Hebin ise “Köpek saldırınca çok korktum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler