Ve Orgeneral Akar'ın yaveri itiraf etti!

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri ve darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Piyade Yarbay Levent Türkkan ifadesinde cemaat ile bağlantısının olduğunu itiraf etti.

Yayınlanma: 20.07.2016 - 10:56
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaveri ve darbe soruşturması kapsamında tutuklanan Piyade Yarbay Levent Türkkan, savcılık soruşturmasını çarpıcı itiraflarda bulundu. Paralel yapı üyesi olduğunu kabul eden Türkkan ifadesinin bazı bölümleri şöyle:

FAKİR BİR AİLENİN ÇOCUĞUYUM

Hulusi Akar'ın Yaveri ifadelerinde "Ben fakir bir ailenin çocuğuyum. Babam çok fakir bir çiftçiydi. Tarlamız, bağımız bahçemiz yoktu. Fethullah Gülen Cemaati ile ilk defa ortaokul döneminde tanıştım. İyi ve geleceği parlak bir öğrenciydim. Okulda matematikten 9 almışlığım yoktur.

Ortaokulda cemaatin abileriyle tanışmıştım. 5 yaşından beri Subay olmayı hayal ediyordum. Bu idealim cemaatin ekmeğine tuz biber oldu. 1989 Işıklar Askeri Lisesi'nin sınavlarına girdim. Sınavı kendi bilgilerimle kazanacağımdan emindim. Cemaatteki abilerim de emindi. Fakat yine de bana sınav olmadan önceki gece yarısı getirip soruları verdiler. Soruları Serdar Abi getirmişti. Bursa merkezde bir cemaat evinde soruları bana vermişlerdi" dedi.

BÖCEK İTİRAFI

Necdet Özel Paşa'yı (Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel) dinleme cihazıyla sürekli dinliyorduk. Cihazı Türk Telekom'da çalışan 'Abi' verdi. Haftada bir cihazları götürüp 'Abi'ye veriyordum. Necdet Özel Paşa, Hulusi Akar Paşa ve Yaşar Güler Paşa döneminde dinleme yapıldı. Ben darbeyi 14 Temmuz 2016 Perşembe günü saat 10.00 sıralarında öğrendim.

SINAV SORULARININ ÖNCEDEN VERİLDİĞİNİ İTİRAF ETTİ 

Türkkan, ifadesinde askeri lise sınav sorularının kendisine sınavdan  önce verildiğini de itiraf etti. Türkkan, "Bursa merkezde bir cemaat evinde bu soruları verdiler" dedi. İşte Türkkan'ın ifadesi: 

"1989 yılında Işıklar Askeri Lisesi'nin sınavlarına girdim. Sınavı kendi bilgilerimle kazanacağımdan emindim. Cemaatteki abilerim de emindi. Fakat yine de sınav olmadan önceki gece yarısı getirip soruları verdiler... Bursa merkezde bir cemaat evinde bu soruları verdiler. Soruları benden başkalarına da verdiklerini değerlendiriyorum. Ancak kime verdiklerini isim isim bilmiyorum... Bu şekilde askeri lise sınavlarını kazandım. Hatırladığımı kadarıyla 100 küsürüncü olmuştum. Işıkları Askeri Lisesi'ne 275 kişi girmişti. Dereceye giremedim. Çünkü hatırladığım kadarıyla kasıtlı olarak soruların tamamını bana göstermemişlerdi. Yazılıdan sona mülakata da girdim. Mülakatta cemaatin herhangi bir yardımı olmadı diye biliyorum."

"TEK GÖREV İFŞA OLMAMAK"

Türkkan, "Genelde AKP'ye oy verdim. Sandığın başına gittiğimde oyumu o dönemin koşullarına göre kullandım. Askeri lisedeyken önce iki yıl Serdar abi, sonrasında da Musa abi benimle ilgilenmişti. Askeri lise döneminde cemaatten abilerim bana herhangi bir görev vermediler. Ben de cemaat adına herhangi bir faaliyette bulunmadım. Tek göreviniz ifşa olmamak diye öğretiyorladı" dedi

"SORGULAMADAN KABUL ETTİM"

Türkkan, darbeden nasıl haberi olduğunu "Ben darbe yapılacağını 14/07/2016 Perşembe günü saat 10.00 - 11.00 sıralarında öğrendim. Albay O.Y. bana darbe planladıklarını, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ve orgenerallerin tek tek alınacağını, sessiz sedasız işin biteceğini, bu işin 15/07/2016'yı 16/07/2016'ya bağlayan gece 03.00'da yapılacağını söyledi. Sadece ikimiz varken bana bu bilgiyi verdi. Ayrıca bana darbeyinin yapılacağı gün görevimin Hulusi Akar paşayı etkisiz hale getirip işi kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Yine söylediğine göre Hulusi Akar Paşa'yı etkisiz hale getirdikten sonra özel kuvvetler gelip alacaktı.  Ben O. Y.'nin bana verdiği görevi sorgulamadan kabul ettim" ifadeleriyle anlattı.




NOT: İfade tutanaklarının diğer bölümlerinde isimlerin bulunduğu bölümleri yayınlamıyoruz.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler