Yağlı peynirleri derin dondurucuda saklamayın
KAŞARI gravyeri, çeçil peyniri ile ünlü Kars'ta üreticiler, bu ürünlerin derin dondurucuda saklanmaması gerektiği uyarısı yaptı.
Karslı peynir üreticileri, aşırı sıcaklar nedeniyle peynirin dikkatli saklanmasını, aksi halde bozulacağını söyledi. Yağlı peynir çeşitlerinin mutlaka buzdolabı sıcaklığında olması gerektiğini vurgulayan peynir üreticisi Murat Koçak şunları söyledi:
"Bu ürünlerin düzgün bir şekilde muhafaza edilmesi lazım. Peynir ürünlerini buzdolabında saklayanlar, kesinlikle derin dondurucuya peynir bırakmasınlar. Çünkü derin dondurucu eksi 18 dereceye kadar çalışan bir cihazdır ve eksi 18 derecede ister istemez peynir içerisinde bulunan yağ donar ve donduğu zaman dolaptan çıkarılıp kesildiğinde kraker gibi dağılır. Bu duruma 'peynirde yağsızlık var' denilir. Bu peynirin yağsızlığından değil, aşırı derecede soğuk havada kalmasından kaynaklanır. Derin dondurucuda yalnızca tereyağı muhafaza edilmelidir."
En Çok Okunan Haberler
- Op. Dr. Dericioğlu başında poşetle ölü bulundu
- Suriyeliler memleketine gidiyor
- Yaş sınırlaması Meclis’te
- Marmaray'da seferler durduruldu!
- İlber Ortaylı canlı yayını terk etti!
- Apple'dan 'şifre' talebine yanıt!
- ATM'lerde 20 gün sonra yeni dönem başlıyor
- Suriye'nin yeni başbakanından ilk açıklama
- ‘Hepinize test yapalım, bakalım kim ne kadar geçiyor!’
- Erdoğan'ı protesto eden gençlere işkence iddiasına yanıt