Yalçın Akdoğan, 5 gün önce yalan demişti

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 5 gün önce İmralı'ya 16 kişilik İzleme Heyeti gideceği iddialarını 'Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır' diyerek yalanlamıştı. Akdoğan, bugün yaptığı açıklamada ise " İzleme Komitesi'nde 5-6 kişinin yer alacağını, bu isimlerden bazılarının belirlendiğini, önümüzdeki hafta nihai kararı Başbakan Davutoğlu'nun vereceğini" söyledi.

Yayınlanma: 18.03.2015 - 10:36
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 13 Mart'ta Twitter hesabından İmralı'ya 16 kişilik izleme heyeti gidecek iddiaları için "Bazı basın organlarında 16 Kişilik izleme heyeti kurulduğu belirtilerek isim listeleri yayınlanmaktadır. Bunlar külliyen yalan ve uydurmadır.Meclis'te gerçekleşen sıradan bir Görüşmeye atfen spekülasyonlara yol açacak açıklamalar yapılması Sürecin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır " demişti.

BULDAN AÇIKLAMIŞTI

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Meclis'te HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder ile bir araya gelmişti. Bu görüşmenin ardından açıklama yapan Pervin Buldan, 16 kişilik izleme heyeti oluşturulduğunu, HDP'lilerin bu heyetle birlikte İmralı'ya gideceğini söylemişti. Pervin Buldan, 16 kişilik heyette akil insanlar ve bölge başkanları ile isimleri belirlenecek 9 kişinin yer alacağını belirtmişti.

KÜLLİYEN YALAN' AÇIKLAMASINI BÖYLE ANIMSATTI

Pervin Buldan, Yalçın Akdoğan'ın bugünkü açıklamasının ardından Twitter'da bir kullanıcının 'külliyen yalan' açıklamasına dair tweetini ise retweet yaptı.

"Pervin BULDAN retweetledi

Amed Dicle @AmedDcle  •  28 dk. 28 dakika önce  Y.Akdogan 'izleme komitesi' icin daha once 'kulliyen yalan" demişti, şimdi 16 degil 5-6 kişiden oluşacak diye aciklama yapmiş."

Yalçın Akdoğan Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akdoğan'ın açıklamalarının ana gündem maddesi çözüm süreci ve Abdullah Öcalan'ın Nevruz mesajı olması bekleniyor. 

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Yalçın Akdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Kendi hareketini, kendi kitlesinin geleceği üzerine bir plan, hesap yapmak yerine, başkalarının nasıl engelleneceği üzerine siyaset yapan bir tarz. Aslında bu CHP'nin siyaset tarzının bir benzeri. Bu yüzden Demirtaş siyaseti ile CHP siyaseti ruh ikizi olarak da adlandırılabilir.

SÜRECİ TAYYİP ERDOĞAN BAŞLATTI

Çözüm Süreci, AKP'ye duyulan güven sayesinde devam ediyor. Bu süreci Tayyip Erdoğan başlatmıştır. Ona duyulan güven sebebiyle büyük bir toplumsal destek oluşmuştur ve Hükümet'e duyulan güvenle bu süreç devam etmektedir.

DEMEK Kİ AKILLANMAMIŞLAR!

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarına ilişkin ayrıca şunları söyledi:

"AK Parti kaybetsin de ülke batarsa batsın anlayışı. Zamanında Sayın Cumhurbaşkanımız için 'Muhtar bile olamaz' denmişti ama süreçte neler olduğunu hep birlikte gördük. Demek ki akıllanmamışlar."

İZLEME KOMİTESİ

Akdoğan, çözüm süreci kapsamında İzleme Komitesi kurulmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Komitede yer alacak bazı isimlerin belirlendiğini ifade eden Akdoğan, şöyle konuştu:

"Devlet ne dediyse onu yapmaktadır, kesinlikle ikircikli bir yaklaşım içerisinde değildir. Ama bunların uydurmaları ve yalanlarıyla uğraşacak halimiz de yok. Bu konu üzerinde durduğumuz, çalıştığımız konulardan biridir. Sayısı 5-6'yı geçmemek üzere bir çalışma yapılmaktadır. Birtakım isimler de belirlenmiştir. Ama bu önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımızın nihai kararını vereceği bir konu."

CEMİL BAYIK'IN AÇIKLAMALARI

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Cemil Bayık'ın açıklamalarına dair soru üzerine, şunları söyledi:

"Ben teröristim, istediğime hakaret edebilirim' diye bir anlayışa sahipse, kimse kusura bakmasın, Çözüm Süreci var diye bunların saygısızlıklarını sineye çekecek değiliz. Misliyle de gereken cevabı veririz. Bu şahıs, yetersizliği sebebiyle 30 yıldır kenarda duruyordu şimdi sanıyorum bir pozisyon elde etmiş. Bu olsa olsa Öcalan'ın kuru söğütten düdük yapabilme becerisini gösterir. Bunun ötesinde de bir anlamı olamaz.

Kandil üzerinden süreci sabote etmek isteyen, örgütü denklemde tutmak isteyen veya sürecin bu şekilde parçası olmak isteyen ülkelerin veya odakların etkili olduğu bir dış dinamiklerden söz edilebilir diye düşünüyorum."

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Akdoğan, "İç Güvenlik Paketi" tasarısının 63 maddesinin önergeleriyle İçişleri Komisyonu'na geri çekildiğini hatırlattı. Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İç Güvenlik Paketi komisyona geri çekildi. Bu, görüşülen ve kabul edilen maddeleri gözden çıkardığımız anlamına gelmiyor. Meclisin yoğunluğu ve bir süre sonra milletvekili listeleri açıklanacağı için Nisan'ın ilk haftasından sonra Meclisin çalışması zorlanacak. Bu arada çıkarılması gereken daha öncelikli yasalarımız da var. Bundan dolayı İç Güvenlik Paketi'nin 60 küsur maddesi nüfusla ilgili düzenlemeler, bunları çıkarmak için komisyona geri çekildi ve şu anda komisyonda bu işlem gerçekleşiyor. Genel Kuruldan geçen maddeleri geri çekmeye dönük bir irade söz konusu değil."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler