Yaralı IŞİD üyesi tedavi için Şanlıurfa'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan IŞİD üyelerinin Türkiye'de hastanelerde tedavi edildiği iddialarını geçtiğimiz çarşamba günü TESK'te yaptığı konuşmada kesin bir şekilde yalanlamıştı. Ancak Şanlıurfa'da ortaya atılan iddia Erdoğan'ı yine zor durumda bırakacak.

Yayınlanma: 22.09.2014 - 15:54
Abone Ol google-news

Suriye'nin kuzeyinde Kürt nüfusun çoğunlukta olduğu Rojava bölgesindeki Kobani ilçesi yakınlarında PYD güçleri ile çıkan çatışmada ağır yaralanan ve IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen Amman Alo, tedavi için Şanlıurfa'ya getirildi.

Sabah saatlerinde çıkan çatışma sonrası Akçakale Sınır Kapısı'ndan geçirildikten sonra önce Akçakale Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan, ardından Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen IŞİD üyesi Ammar Alo, acil servisteki müdahalesi sırasında çekilen fotoğrafının internet sitelerinde yayınlanmasının ardından başka bir hastaneye sevk edildi. Hastane görevlileri, Ammar Alo adlı Suriyeli'nin müdahalesinin ardından açıklanmayan bir ildeki hastaneye gönderildiğini ifade etti.

ERDOĞAN SERT BİR DİLLE YALANLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TESK'in 19. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada IŞİD'li yaralıların Türkiye'de tedavi edildiği iddiasını yalanlamıştı.

Erdoğan yaptığı konuşmada "Bazı basın kuruluşları içeride ve dışarıda, ABD'deki bazı kuruluşlar, malum medya kuruluşları koordinasyon içinde Türkiye'ye yönelik saldırı başlatmış durumdalar. Bir gazete, Hacı Bayram Veli Camisi'nden çıkarken benim ve Başbakanımızın fotoğrafımızı kullanıyor. Bu camiden bir örgütün terörist devşirdiğini yazıyor. Bu en hafif tabiriyle edepsizliktir, alçaklıktır, adiliktir. Türkiye'yi teröre destek veren, göz yuman bir ülke gibi göstermek densizliktir. Türkiye petrol alıyormuş, hastanelerde yaralı tedavi ediyormuş. Böyle bir şey asla, kesinlikle söz konusu değil. Bu haberlere nerelerden yalan malzeme üretildiğini de çok iyi biliyoruz. Türkiye bu algı operasyonlarına boyun eğmeyecek kadar da büyük bir ülkedir. İstikamet değiştirmeyecek, diz çökmeyecek kadar büyük bir ülkedir" demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler