Yaşamın tadı

Richard C.Morais’in çok satışlı romanından uyarlanan dramatik komedi, kültür çatışmaları, gelenekler, ırkçılık, ayrımcılık, önyargı, kibir, tutku temalarını duygusal, eğlenceli bir anlatımla irdeliyor.

Yayınlanma: 30.10.2015 - 12:52
Abone Ol google-news

Mumbai’deki trajik bir olay sonucu Hindistan’ı terkeden Hasan Kadam ve ailesi şanslarını denemek üzere Avrupa’ya gelirler. Yazgıları onları Fransa’daki güzel kırsal kasaba Saint–Antonin–Noble–Val’e getirir. Hasan yemek pişirmeyi annesi Akhira’dan öğrenmiştir. Mesleğini sürdürmek isteyen Baba Kadam burada bir lokanta açmaya karar verir. Baba Kadam’in satın almak istediği binanın karşısında Fransa Cumhurbaşkanı’nın yemek yediği, Michelin yıldızlı Le Saule Pleureur restoranı vardır, burayı da yıllardır kibirli, hoşgörüsüz Madame Mallory işletmektedir.

Bu ünlü restoranın tam karşısına Kadam ailesi Mumbai Evi’ni açınca kıyasıya bir rekabet başlar. Üstelik Hasan’ın hoşlandığı güzel, çekici Marguerite rakip lokantada çalışmaktadır. Kasaba gitgide Hasan’a dar gelmeye başlayınca genç adam klasik mutfak eğitimi görmek ister. Bunu da ancak Madam Mallory’nin yanında yapabilecektir. Babasını ikna eden Hasan, Le Saule Pleurer’de şef olarak işe başlar ve bir yıl gibi kısa bir zaman içerisinde restorana ikinci Michelin yıldızını kazandırır. Dünya artık onu yıldız getiren bir şef olarak tanımaktadır. Paris’e gidenHasan burada kendini mutsuz duyumsar çünkü sevdiklerini geride bırakmıştır.

Duyular ve tadlarla ilgili Chocolat (Çikolata/ 2000) filminin ardından Lasse Hallström yeniden izleyiciyi zamansız, şiirsel bir boyuta sokup karşılıklı anlayış, birbirini kabullenme yolculuğuna çıkarıyor. Steven Spielberg’le Ophray Winrey’in yapımcılığını üstlendiği filmin Özel Bölümler’inde yaratıcı ekiple söyleşiler, set görüntüleri, özel efektler, giysi–mekan tasarımları, müziğin yapımı, Fransız ve Hint şeflerle çalışmak yer alıyor. Madame Mallory rolünde Dame Helen Mirren yine yetkin bir yorum sunuyor.

The Hundred–Foot Journey (Aşk Tarifi) Yönetmen: Lasse Hallström Oyuncular: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal, Charlotte Le Bon, Michel Blanc, Amit Shah, Farzana Dua Elahe/ 2014, 117 dakika, As Sanat.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler