Yaşar Güler'in Genelkurmay Başkanlığı için önünde bir engel kalmadı...

2017 YAŞ kararlarında sürpriz çıktı... Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler'in Genelkurmay Başkanlığı'nın önü açılmış oldu...

Yayınlanma: 02.08.2017 - 15:36
Abone Ol google-news

YAŞ'ta Kuvvet Komutanlarının 1 yıl daha yerlerinde kalacakları düşünülüyordu ancak sürpriz kararlar çıktı. Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının değişti. Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler, Deniz Kuvvet Komutanı Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz oldu. Kararla Kara Kuvvetleri Komutanı yapılan Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler'in Genelkurmay Başkanlığı'nın yolu açıldı.

Normal şartlarda 2019'da Genelkurmay Başkanı olması beklenen Yaşar Güler için bu seneki YAŞ toplantısı hayati önem taşıyordu. Eğer kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'la devam kararı çıksaydı Güler'in genelkurmay Başkanlığı yolu kapanacaktı.

15 Temmuz darbe girişimi tüm hesapları bozdu. 15 Temmuz'da AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da güvenliğini sağlayan ve darbecilere karşı yaptığı sert açıklamayla TSK'da darbe karşıtı unsurları bir araya getiren dönemin 1.Ordu Komutanı Ümit Dündar geçen yılki YAŞ'ta sürpriz bir şekilde Genelkurmay 2. Başkanı olmuştu. 2017 YAŞ kararlarında da Ümit Dündar'la ilgili sürpriz bir karar çıkabileceği konuşuluyordu.. O ihtimal de Yaşar Güler'in te Genelkurmay Başkanlığı hayalini sekteye uğratabilirdi..

Güler'in Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanmasıyla 2019'da genelkurmay Başkanlığı için önünde bir angel kalmadı.

 YAŞAR GÜLER KİMDİR NERELİ?

1954 yılında dünyaya gelen Yaşar Güler doğma büyüme Bayburtludur. 1974 yılında Kara Harp Okulu'ndan Muhabere Teğmen rütbesiyle mezun olduktan sonra. 1984 yılında kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı yapmıştır.

 Yaşar Güler 1986 yılında Kara Harp Akademisinden mezun olarak kurmay subay oldu. Kurmay subay olarak çeşitli karargahlarda plan subaylığı ve şube müdürlüğü görevlerini üstlenmiştir.

 Güler, 2009 yılında korgeneral rütbesine terfi etti ve bu rütbede sırasıyla MSB Harita Genel Komutanlığı, 4'ncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerini yaptı. 2013'te orgeneralliğe terfi ederek Genelkurmay 2. Başkanlığına atandı. FETÖ'nün darbe girişiminden sonra Jandarma Genel Komutanı Orgenerali olarak atanan Yaşar Güler halen bu görevdedir.

Orgeneral Yaşar Güler: Akın Öztürk iyi polis rolünü üstlenmiş

"Bir an önce müdahale edin"

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler