Yassıada'daki ağaç katliamı meclis gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Yassıada'nın imara açılmasını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı gündemine taşıdı

Yayınlanma: 17.02.2016 - 11:15
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanrıkulu, Davutoğlu'nun Marmara Denizi'nde İstanbul'a 13 kilometre uzaklıktaki Yassıada 1. derece doğal ve tarihi SİT, 3. derece arkeolojik SİT alanı olan Yassıada’nın 'Demokrasi ve Özgürlük Adası'na dönüştürüleceğini söylediğini aktardı.

Davutoğlu'nun temel atma töreninde, "İzleri silmeyeceğiz, aksine yaşatacağız. Tarihi doku itibarıyla Bizans’tan kalan tarihi kalıntılar da muhafaza edilecek ve tarihi dokuya zarar verilmeyecek" sözüne karşın adeta taş üstünde taş bırakılmadığını dile getiren Tanrıkulu, "İmara açılan Yassıada’da Mayıs 2015'ten beri inşaat var. 5 yıldızlı otel, lokantalar, cami, kütüphane, müze, konferans ve sergi salonları yapılıyor. Bu inşaat için adadaki tüm ağaçların kesildiği ortaya çıktı." dedi.

Yassıada’da yeşil’in Y’si kalmadı

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

Yassıada’nım imara açılmasıyla birlikte kesilen ağaç saç sayısı kaçtır?

1. derece doğal ve tarihi SİT, 3. derece arkeolojik SİT alanı olan Yassıada’da 5 yıldızlı otel, lokantalar, cami, kütüphane, müze, konferans ve sergi salonları tarihi doku ile uyumlu mudur?

Yassıada’nın imara açılmasıyla adadaki tüm ağaçların kesildiği iddiası doğru mudur?

1. derece doğal ve tarihi SİT, 3. derece arkeolojik SİT alanı olan Yassıada’nın doğal ve tarihi dokusunun korunması için alınan tedbirler nelerdir?

Yassıada’nın imarında doğal ve tarihi dokusunun korunması için bilimsel araştırma yapılmış mıdır?

Yassıada’nın imarında tarihi ve doğal dokusunun korunması için konun uzmanlarının bilgisine, onayına başvurulmuş mudur?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler