Yeditepe Üniversitesi 'tweet' şampiyonu oldu

İnsan Toplum ve Teknoloji Derneği'nin (İTDD) "Türkiye Geneli Sosyal Medyada En İyi İlk 10 Üniversite Araştırması"nın sonuçları açıklandı.

Yayınlanma: 03.04.2012 - 16:18
Abone Ol google-news

İnsan Toplum ve Teknoloji Derneği'nin Türkiye genelinde sosyal medyada en iyi ilk 10 üniversiteyi belirlemek amacıyla yaptığı "Türkiye Geneli Sosyal Medyada En İyi İlk 10 Üniversite Araştırması"nın sonuçları açıklandı. Araştırmada, 62'si vakıf üniversitesi ve 103'ü devlet üniversitesi olmak üzere toplam 165 üniversite incelendi. 24 üniversitenin öğrenci sayısı ÖSYM istatistiklerinde bulunmadığı (yeni açılan üniversiteler) için araştırmaya dahil edilmezken, 47'si vakıf ve 94'ü devlet üniversitesi olmak üzere toplamda 141 üniversitenin istatistikleri araştırmada yer aldı. Üniversitelerin web sayfalarında bulunan kurumsal Facebook ve Twitter hesapları ile bağlantı belirlendiğinden, resmi web sitelerinde Facebook ve Twitter hesapları olmayan üniversiteler araştırmaya dahil edilmedi.

Araştırmaya göre, Türkiye geneli en yüksek kurumsal Facebook kullanım oranına sahip ilk 10 üniversite arasında Gazikent Üniversitesi 1., İstanbul Şehir Üniversitesi 2. sırada yer alırken, Zirve Üniversitesi de 3. sırada yer buldu. Okan Üniversitesi ise 10. sırada kaldı.

En çok Tweeti Yeditepe Üniversitesi gönderiyor

Türkiye geneli en yüksek kurumsal Twitter takipçi oranına sahip ilk 10 üniversite arasında ise İstanbul Şehir Üniversitesi 1., Gazikent Üniversitesi 2., Özyeğin Üniversitesi de 3. sırada yer aldı. Kurumsal Twitter kullanım listesinde 10. sırada ise Bahçeşehir Üniversitesi bulundu.

Türkiye'de en çok tweet gönderen üniversite, toplam 5 bin 649 kez tweet ile Yeditepe Üniversitesi oldu. Yeditepe Üniversitesi'ni 2 bin 485 tweet sayısıyla Bahçeşehir Üniversitesi, 2 bin 345 tweet sayısıyla da Özyeğin Üniversitesi izledi. En çok tweet gönderenler listesinin sonuncu sırasında ise toplam 872 tweet atan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi bulundu. Araştırmaya göre devlet üniversiteleri arasında en çok tweet atan üniversite de ODTÜ oldu. ODTÜ toplam bin 855 tweeti takipçileriyle paylaştı.

Twitter'da en popüler rektör

Araştırmada Twitter takipçi sayısı en fazla olan rektörlere de yer verilirken, vakıf üniversitelerinin rektörleri, listede üst sıralarda yer aldı. Twitter'da Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut en çok takipçi oranına sahip rektör olurken, Erkut'u, sırasıyla Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ve İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar takip etti. Devlet üniversiteleri arasında ise en üst sırada İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet yer aldı. Listenin son sırasında ise en az takipçi oranıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin bulundu. Türkiye geneli en çok tweet gönderen ilk 10 rektör sıralamasında da 1. sırada 2 bin 563 tweet sayısıyla Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, 2. sırada bin 860 tweet sayısıyla İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet yer aldı. Toplam 214 tweeti takipçileriyle paylaşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise son sırada kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler