Yeni YÖK Başkanı’nın ismi Tapelerde

YÖK başkanlığına atanan Yekta Saraç’ın ismi tapelerde geçmişti. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, kızına torpil istediği telefon kayıtlarında Yekta Saraç’ın ismini vermişti.

Yayınlanma: 11.11.2014 - 18:21
Abone Ol google-news

Kamuoyunda 'Alo Fatih' olarak bilinen Ciner Holding Yönetim Kurulu eski Başkanı Mehmet Fatih Saraç'ın abisi Prof.Dr. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından YÖK Başkanı olarak seçildi.

Prof. Dr. Yekta Saraç'ın adı yolsuzluk operasyonu sırasında internete sızan tapelerde de geçmişti.  Tapelerde THY yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun Dubai'de okuyan kızı için usulsüz özel kontenjan açıldığı iddia edilmişti.

İnternete düşen ses kayıtlarında, "THY Başkanı Hamdi Topçu kontenjanın dolu olduğunu öğrenmesi sonrası YÖK Üyesi ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'ı arayarak kendisinin İTÜ'yü ayarladığını, Ağbal'ın ise YÖK Başkanını arayarak kızı için kontenjan artırılmasını ister. Ayrıca Topçu  kamuoyunda Alo Fatih diye adlandırılan Fatih Saraç'ın ağabeyi Yekta Saraç'ın da durumdan haberdar olduğunu YÖK Üyesi ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal'a bildiriyor.

Bu ses  kayıtlarının ortaya çıkmasından sonra Hamdi Topçu, Twitter'daki hesabından, "İTÜ'de okuyan mezun olan kızım oğlum yoktur" dedi. Ancak 7 ay önce Türkiye gazetesine verdiği bir röportajında İTÜ'de İç Mimarlık okuyan kızı olduğunu söylemişti.

Hamdi Topçu'nun yalanlaması yalan çıkmıştı/TIKLAYINIZ...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler