"Yeter artık kadınları öldürenleri korumaktan vazgeçin"

Nurcan Arslan, 30 Ocak 2016 tarihinde sokak ortasında Abdullah Melih Barış tarafından 11 kuşun ile öldürüldü. Mahkeme, Nurcan Arslan’ı katleden Abdullah Melih Barış’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdikten sonra iyi hal indirimiyle müebbete çevirdi. Yargıtay ise kararı "Tasarlanarak öldürme kesin olarak saptanmadı" gerekçesiyle bozdu. Karara isyan eden Nurcan Arslan’ın kız kardeşi Gülcan Arslan, “Yeter artık kadınları öldürenleri korumaktan vazgeçin” dedi.

Yayınlanma: 24.12.2019 - 09:54
Abone Ol google-news

Nurcan Arslan, Tokat Almus İlçesinde muhtar olarak görev yapan Abdullah Melih Barış ile görüşmek istemediğini söyledi. Bu karar sonrası Abdullah Melih Barış, ruhsatsız tabanca ile İstanbul’a geldi.

30 Ocak 2016 tarihinde saat 11.00 sıralarında Halkalı Atakent Mahallesi’nde bulunan bir site önünde Nurcan Arslan ile Abdullah Melih Barış tartışmaya başladı. Melih Barış, Nurcan Arslan'a siteye girmesi için ısrar etti. Nurcan Arslan ‘Hayır girmek istemiyorum’ diyerek geri dönmek istedi. Abdullah Melih Barış yanında getirdiği tabancayı çıkararak Nurcan Arslan’a ateş etmeye başladı. Abdullah Melih Barış, Nurcan Arslan'ın öldüğünden emin olduktan sonra polisi arayarak yaptıklarını anlattı. Vücuduna 11 kurşun isabet eden Nurcan Arslan yaşamını yitirdi, Abdullah Melih Barış ise gözaltına alındı. 

"YARGITAY KATİLİ KORUYOR"

Mahkeme, Abdullah Melih Barış’a verdiği “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırmış müebbet hapis cezasını "iyi hal" indirimi uygulayarak müebbete düşürdü. Yargıtay ise kararı "Tasarlanarak öldürme kesin olarak saptanmadı" gerekçesiyle bozdu. Nurcan Arslan'ın kardeşi Gülcan Arslan, karara isyan ederek, "Kadınları öldürenleri korumaktan vazgeçin" dedi. Arslan şunları söyledi: 

“Yargıtay Nurcan Arslan’ın katili Abdullah Melih Barış’ın müebbet hapis cezasını fazla bularak kararı bozmuştur. Ne demektir bu?. Nurcan’ın katili farklı bir ilden çıkıp gelmiş, saatlerce yolculuk etmiş. Kendisine ruhsatsız silah edinmiş. Cinayeti işledikten sonra Nurcan’ın başında ölmesini beklemiş. Bu yaşanılan olaya Yargıtay nasıl tasarlanarak öldürme kesin değil. Ağırlaştırılmış müebbet alan katile mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak müebbet cezası verdi. Bir nebze de olsa içimiz soğudu derken şimdi de Yargıtay'ın müebbet cezasını bozduğunu öğrendik. Yargıtay katili koruyor. Ablamı öldüren katile neden bu kadar iyi davranılıyor. Kadınları bu adaletle koruyamazsınız. Davadan vazgeçmeyeceğiz. Ablamı öldüren katil hak ettiği cezayı alana kadar mücadeleye devam edeceğim” 





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon