Yıldırım'dan Gökçek'e ağır sözler

Son maçta şampiyonluğu Bursaspor'a kaptıran Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım bir açıklama yaptı.

Yayınlanma: 19.05.2010 - 09:26
Abone Ol google-news

Fenerbahçeli yöneticiler, Turkcell Süper Lig'de Trabzonspor beraberliğiyle kaçan şampiyonluğun ardından Fenerbahçe Burnu'ndaki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında ilk kez medyanın karşısına geçti.

Üzüntülü olduklarını ifade ederek söze başlayan Aziz Yıldırım, hak etmedikleri davranışlarla karşı karşıya olduklarını belirtirken, ''Pazar günü yaşanan maçın sonunda eğer biz topu üç direğin arasından geçirmiş olsaydık, bugün daha değişik şekilde hem basında hem Fenerbahçe taraftarında mutluluğu yaşayacaktık. Basın da Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun tefrikasını yayınlayacaktı. İçinde de öyle sanıyorum ki Aziz Yıldırım'ı vurgulayacaklardı. Aslında gelecek olan başarının ki bana göre bu da başarıdır. Bu başarının içerisinde yalnız ben yoktum. Samandıra'ya giden bütün yönetici arkadaşlarım vardı'' diye konuştu.

Yıldırım, ''Tabii ki başkan olduğum için yapılan her iyi şeyin olduğu gibi kötü şeyin de mesulü benim. Ben de olmalıyım. Eğer burada bir suç varsa ve suç işlenmişse bu suçlu ve sebebi benim, kabul ediyorum. Biz bu tip şeylerden kaçan, korkan insanlar değiliz'' dedi.


"İstifa ediyoruz dedik mi?"

Herhangi bir kaybın sonunda kamuoyunda, ''Aziz Yıldırım, istifa ediyor, gidiyor'' şeklinde bir olgu oluştuğunu belirterek sitemkar konuşan Yıldırım, ''Benim hiçbir şeyden şikayet etme hakkım yok mu yani. Derdimi birine söyleme hakkım yok mu? Ben hiçbir şey söylemeyecek, konuşmayacak mıyım? Basına veya yetkili bir kuruma 'istifa ediyoruz gidiyoruz' dedik mi?'' şeklinde konuştu.

Konuşmasında medyaya sorular yönelten Yıldırım, ''Yaşanan travmayı sizler yaşayıp biliyor musunuz?'' diyerek, ''Bu yalnız bizim başımıza gelecek bir olay değil. Deportivo Kulübü tarih boyunca hiç şampiyon olmamıştı. Penaltıyı dışarı atarak ilk şampiyonluklarını kaçırmışlardı. Spor içinde bu tip olaylar yaşanmıştır yaşanacaktır'' ifadelerini kullandı.
 

Rüştü'ye suçlama

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş kalecisi Rüştü Reçber'in kendileriyle oynayacak takımların futbolcularını arayarak, ''Fenerbahçe'yi yenin'' dediği iddiasında bulunarak, milli kaleciye sert tepki gösterdi.

Beşiktaşlı Rüştü'nün Kasımpaşalı ve Trabzonsporlu futbolcuları aradığını ileri süren Yıldırım, şöyle devam etti:
''Beşiktaş kalecisi Rüştü, Kasımpaşalı futbolcuları arıyor 'Aman Fenerbahçelileri yenin', Ankaragücü antrenörüne mesaj çekiyor, 'Hadi sıra sizde' diyor. Trabzon'da kupa maçından önce oyuncuları arıyor, hadi bakalım Fenerbahçe'yi yenin' diyor. Kendisine haber gönderdim. İnşallah Bursa da iyi oynarsın da sana bir leke gelmez diye. Yorumcular söylüyorlardı. Şimdi de söylesinler. Serkan Kırıntılı, Murat Şahin, Ivesa bunlar hata yaptı, Rüştü ne yaptı? Çıksın söylesin 'ben bunları aramadım' desin. Neden arıyorsun? Beşiktaş kulübünün kalecisinin ne işi var bunlarla. O zaman Bursa'da yediği gol de bana şaibeli gibi geliyor. Daha ileri gitmek istemiyorum, ağzımdan kötü bir söz kelime çıkmasını istemiyorum. Ayıp denen bir şey var. Bana düşman olabilirsiniz ama Fenerbahçe camiasına olamazsınız ve 'Fenerbahçeliyim' de diyemezsiniz.''


"Bakan Çelik'in söylemleri çok çirkin"

Aziz Yıldırım, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in Trabzonspor maçı öncesi yaptığı açıklamaların çok çirkin olduğunu ifade ederek, ''Sayın Bursalı bakanımız Faruk Çelik 'Lig şaibelidir, Fenerbahçe her şeyi ayarlıyor' diyordu. Fenerbahçe Denizli'de de bugün de bir şey ayarlamadı'' dedi.

Trabzonspor maçında 15-16 pozisyonda 1 gol ürettiklerini, Trabzonspor'un 2 pozisyonda 1 gol attığını kaydeden Yıldırım, ''Biz kimseyi suçlamadık. Topun canı istemedi. Emeğini akıtanları inkar etmeyeceğiz. Futbol takımından, kapıdaki bekçiden, antrenöründen, sportif direktörüne ve yönetici arkadaşlarımıza kadar herkese teşekkür ediyoruz. Bu spordur, söz verdim 'şampiyon olacağız' diye. Hem ligde, hem kupada son maça kadar getirdik ama olmadı. Sözümüzü yerine getirmek için mücadeleyi yaptık. Kimse bunu yapmadı diyemez.

Bursalı bakanın da söylemlerini çok çirkin buluyoruz. Siyasetin spora karışmaması gerekir. Bunun en önemli örneği de Sayın Başbakanımızdır. Hiçbir zaman siyaseti spora karıştırmamıştır. Bundan da örnek almalılar.''
 

"Melih Gökçek karar versin"

Gökçek'in, Ankaragücü Kulübü Başkanı olan oğluna rahatlık vermediğini savunan Yıldırım, şunları kaydetti:
''Sayın Melih Gökçek artık karar vermeli. Ya siyasete devam etmeli ya da spor adamı olmalı. İkisini birden yürütmeye kalkarsa inanarak söylüyorum, önümüzdeki dönem Türkiye'de spor çok kötü yerlere gidecektir. Bu konuda karar aşamasına geldiğini bilmelidir. Çünkü kendi oğlunu başkan yaptığı bir yerde, ona rahatlık vermeli, o başkan, başkanlık yapabilmeli. Hiçbir sıfatı olmadan işine geldiği zaman Ankaragücü veya Ankaraspor'u koruyan, işine gelmediği zaman benim ilgim yok, idareciler bilir safsatasını ortadan kaldırmalıdır artık.

Bizim kanunumuzda belediyeler gelirlerini kulüplere aktaramazlar. Bugün Ankaragücü ve Ankaraspor, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gelirleriyle yaşamaktadır veya yaşatılmaya çalışılmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a sesleniyorum, rica ediyorum, İstanbul'da yapılan hafriyat dökme işlerini Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ihaleye girip almaya hazırız, bize verilmesini istiyoruz.''

Siyaset ve sporun birbirinden ayrılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, ''Sayın Gökçek hem Fenerbahçeliyim diyecek, ismini eski futbolcumuz Melih Kotanca'dan alacak. Sonra da diyecek ki 'önce can sonra canan ama Bursa şampiyon olsun'. Böyle Fenerbahçelilik olmaz. Daha çok şeyler söyleyeceğiz. Zamanı geldiğinde bu konuyla ilgili söyleyeceğiz. Sporu ve siyaseti ayırmalı birbirine karıştırmamalıyız'' diye konuştu.


"Fenerbahçe ayrılmıştır, diğerleri haline gelmiştir"

Kendilerini üzen en önemli şeyin, Fenerbahçe'nin diğer kulüplerden ayrılarak, ''Fenerbahçe ve diğerleri'' haline gelmesi olduğunu kaydeden Yıldırım, şampiyon olamayan ve kendi menfaatleri doğrultusunda ligin gitmesini sağlayamayanların Fenerbahçe düşmanı olduğunu kaydetti.

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:
''Her yerde Fenerbahçe'nin aleyhinde yazılar veya söylemler duymuşuzdur. Bunu söyleyenlerin Fenerbahçeli olması da acıdır. 'Önce can sonra canan' diyen Sayın Melih Gökçek, 'Bursaspor şampiyon olsun' diyebilmektedir. Buradaki can ve canandaki Bursaspor'un yerinin ne olduğunu anlayamıyorum. Sayın Melih gökçek siyaset adamıdır. Kanunlarımıza göre belediye başkanları sporun içinde olamazlar. Hangi sıfatla çıkıp televizyonlara yorumlar yapabilmektedir. Ankaragücü futbolcusuna birisi telefon etti ve şu rakamda para teklif etti diyebilmektedir. Acaba bunu kendileri mi yaptırdı, soruyorum. Amigoya birisinin telefon ettiğini kaleciye 100 milyar gibi bir rakam söylendiğini bundan dolayı da bizi suçladığını televizyon konuşmasındaki görüntülü resimlerinde gördük. Peki bu amigo bizden kimle konuşmuş. Kiminle muhatap olmuş. Suç duyurusunu telefonla ilgili yapıyorsunuz da amigoyla ilgili niye müracaat etmiyorsunuz. Biz bu amigoyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yapacağız. Biz şampiyon oluruz korkusuyla bütün ligi her şeyiyle şaibe haline getirdiler.''

Hakemlere kızdıkları ancak bu hataları yetenek ve eğitim eksiklikleri nedeniyle yaptıklarını anlatan Yıldırım, ''Hakemlerin bazılarının yeteneksiz olduğunu düşündüğümüzü ifade ettik. Buna hep beraber çözüm bulunmalıdır ama hiçbir zaman 'bu hakem bunu bilerek yapıyor' demedik. Yetenekten eğitimden bahsettik'' diye konuştu.

 

Şekip Mosturoğlu'nun açıklamaları

Fenerbahçe Kulübü'nde kaçan Turkcell Süper Lig şampiyonluğunun ardından ilk değerlendirme bir basın toplantısıyla yapılırken, medya mensuplarının karşısına başkan Aziz Yıldırım ile birlikte çıkan kulüp asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, yönetim kurulu adına açıklama yaptı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Mosturoğlu sözlerine, ''Yaşadığımız olayın üzerimizde ağırlığı var. Sürçü lisan edersek affola'' diyerek başlarken, hem Bursaspor'u, hem de Fenerbahçe takımı sporcularını kutladı.

Turkcell Süper Lig'de bir kulüp başkanı ile bir devlet bakanının ligin temiz olmadığı yönünde iddiaları olduğunu dile getiren Mosturoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Süper ligin büyük takımlarından birinin başkanı, takımının şampiyonluk iddiası kalmadığında, 'Lig temiz değil' dedi. Bir Devlet Bakanımız da benzer şekilde ligin temiz olmadığını sadece Bursaspor'un şampiyonluğu hak ettiğini, rakiplerimizin kalecilerinin çok kolay goller yediğini, Trabzonspor maçını dikkatle izleyeceğini, kaleci Onur'a ve Şenol Güneş'e güvendiğini açıkladı. Bursasporlu bir futbolcu maçın ardından şampiyonluk sevincini yaşarken, gayet safiyane bir şekilde, 'Trabzonsporlu Egemen, Giray ve Onur'a teşekkür ederiz. Maçtan önce kendileri ile konuşmuştuk, bizi yanıltmadılar' diye hem de canlı yayında açıklamada bulundu. En vahimi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Ankaragücü maçından bir gece önce ulusal bir kanalda, 'Fenerbahçe, futbolcu Ariel Brocci ve kaleci Serkan Kırıntılı'ya para teklif etti' dedi. Ankaragücü İkinci Başkanı, 'Bursaspor'un şampiyonluğu için Fenerbahçe'yi yeneceğiz. Fenerbahçe maçının hakemi 15 gün önceden belirlendi. Federasyon Fenerbahçe'yi kolluyor' dedi. Bütün bunlar, ligimizin kısa bir hikayesi. Lig bitti 'şaibe iddiaları', 'lig temiz değil iddiaları' sona erdi. Son haftaya kadar karşılaştığımız rakiplerimizin bizden puan alması için birleşenler, şampiyonluk yarışındaki rakibimizin maçlarını adeta hükmen galipmiş gibi gösterdiler. Galibiyetlerimizin ardından oynadığımız maçta atılan taçlar, kornerler tartışılırken, rakibimizin maçalarındaki sonuca tesir eden pozisyonlar es geçildi. Rakip kaleciler liğme liğme edilirken, son maçta Beşiktaş kalesini koruyan Rüştü Reçber'in yediği hatalı goller görmezden gelindi. Bu iğrençlikleri dillendirenler, şimdi ne diyecekler merakla bekliyoruz.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler